Koodinjahdin vihje numero yksi: Teresia

Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseon museoassistentti Raija Heikola on ideoinut vihjeradan koodin luokse. Kotimuseoon voi lähteä koodijahtiin vaikka heti tänään keskiviikkoa, sillä museo on avoinna joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko kello 16–19. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Koko internet on käynnistettävä uudelleen, ja se on supersankari Rosan agenda. Hänen tehtävänään on pelastaa maailma pahalta trollilta nimeltä Griefmaster.

Nyt sinun on toimittava aivan kuten Rosa ja ratkaistava tehtäviä ja kerättävä koodeja, joita löytyy netistä, museoista ja kirjastoista. Koodit syötettyäsi pääset seuraamaan Rosasta kertovaa animaatiosarjaa video videolta.

Eilen tiistaina julkaistu Rosan koodi on uutuuspeli, jolla halutaan innostaa nuoria ohjelmointiin. Yle lasten ja nuorten tuottaja Wesa Aapro kertoo, että Rosa on hahmo, joka pystyy koodaamaan ajatuksen voimalla.

Rosan koodi julkaistiin otolliseen aikaan, sillä uusi opetussuunnitelma tuo ohjelmoinnin Suomen peruskouluihin tänä syksynä.

Raumalla Rosan koodi -pelin koodeja voi jäljittää kolmessa museossa ja kirjastoissa. Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseossa ensimmäinen vihje liittyy museon keulakuvaan Teresiaan.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.