Korkeakoulujen kaikkien valintojen tulokset on nyt julkaistu

Korkeakoulujen kevään 2016 yhteishaussa oli noin 151 400 hakijaa, joista opiskelupaikan sai 31 prosenttia.

Yliopistoihin hakeneista hyväksyttiin 25 prosenttia ja ammattikorkeakouluihin hakeneista 29 prosenttia. Sekä hakijoista että hyväksytyistä oli ensikertalaisia lähes 80 prosenttia.

Yliopistoissa teatterin ja tanssin ala sekä kuvataideala olivat edelleen aloja, joille on hankalin päästä. Hakijoista vain viisi prosenttia hyväksyttiin näille aloille. Eniten hakijoita hyväksyttiin teknillistieteelliselle alalle, noin 40 prosenttia.

Ammattikorkeakouluissa tekniikan ja liikenteen alan hakijoista 34 prosenttia sai paikan. Hankalinta paikan saaminen oli luonnontieteissä sekä sosiaali- ja terveysalalla, jolle hyväksyttiin 17 prosenttia hyväksyttyjä.

Hakijat saavat tiedon tuloskirjeestä heinäkuun alkupäivinä sähköpostiin tai postitse hakulomakkeella antamansa tiedon mukaisesti. Tuloskirjeessä on hakijan kaikkien hakukohteiden valinnantulosten sen hetkinen tilanne, muun muassa hakijan pistemäärät.

Nyt valituksi tulleiden hakijoiden tulee ottaa paikka vastaan perjantaina 15.7. klo 15 mennessä. Varasijalta voi vielä tulla hyväksytyksi 15.8. saakka.