Korkeakoulujen syksyn yhteishaun valintojen tulokset julki

Korkeakoulujen syksyn 2016 yhteishaussa oli noin 26 400 hakijaa, joista opiskelupaikan sai 23 prosenttia eli 6 062 hyväksyttyä. Valtaosa yhteishaussa mukana olleista 200 koulutuksesta oli tarjolla ammattikorkeakouluissa.

Hyväksytyistä 98 % sai opiskelupaikan ammattikorkeakoulusta  ja 2 % yliopistosta. Yliopistojen koulutuksista suurin osa oli vain ylempään korkeakoulututkintoon johtavia maisterikoulutuksia.

Eniten aloituspaikkoja oli ammattikorkeakoulujen sosiaali- terveys- ja liikunta-alalla, josta opiskelupaikan sai 53 prosenttia kaikista hyväksytyistä. Ensikertalaisia oli sekä hakijoista että hyväksytyistä runsaat 80 prosenttia.

Kaikki hakijat saavat tuloskirjeen, jossa on hakijan kaikkien hakukohteiden valinnan tulosten tilanne.

Nyt valituksi tulleiden hakijoiden tulee ottaa paikka vastaan viimeistään perjantaina 9. joulukuuta kello 15. Varasijoilta hakijoita voi vielä tulla hyväksytyksi 19. joulukuuta kello 15 saakka.

Korkeakoulut voivat järjestää lisähakuja yhteishaun vapaiksi jääneille paikoille 28.11. - 22.12. välisenä aikana. Korkeakoulut julkaisevat tarjolla olevat koulutuksensa Opintopolussa ja omilla nettisivuillaan. Myös lisähaun koulutuksiin haetaan Opintopolun kautta.