Korkeakoulujen yhteishaku alkamassa - Raumalle lisää lastentarhanopettajia

Turun yliopistossa voi opiskella yli 130 oppiainetta seitsemässä tiedekunnassa. Rauman lastentarhanopettajakoulutuksen aloituspaikkojen määrää kasvatetaan 80:stä 120:een.

Uutuuksia kevään korkeakoulujen yhteishaussa ovat lääketieteellisten alojen yhteisvalinta sekä oikeustieteellisen alan yhteisvalinta.

– Yhteisvalinnat ovat erityisesti hakijoiden kannalta toivottu kehityssuunta: niiden avulla hakija voi samalla valintakokeella hakea useampaan yksikköön. Esimerkiksi oikeustieteessä hakija on aikaisemmin viimeistään valintakoemateriaalia lukiessaan joutunut valitsemaan, mihin yksikköön hakee, kertoo opiskelijavalinta ja hakijapalvelut -yksikön osastopäällikkö Mari Kähkönen Turun yliopistosta.

Yhteishaku alkaa huomenna keskiviikkona ja päättyy keskiviikkona 28. maaliskuuta.

Turun yliopistolla on kevään yhteishaussa 47 alempaan ja ylempään korkeakoulututkintoon johtavaa hakukohdetta, joissa on kaikkiaan 2 033 aloituspaikkaa. Lisäksi Turun yliopistolla on yhteishaussa 61 maisteritutkinnon hakukohdetta.

Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan 28.6. mennessä.

Korkeakoulujen yhteishaku toteutetaan valtakunnallisessa opintopolku.fi-järjestelmässä, jonka kautta hakija voi hakea kuuteen eri hakukohteeseen yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa.