Korkeasaaren Pedro-käärme löytyi kuukausien karkumatkan jälkeen – passitettiin kylpyyn ja hiiriaterialle

Sateenkaariboa nimeltä Pedro otti Korkeasaaressa tarhastaan ritolat viime heinäkuussa.

Korkeasaaren eläintarhasta viime kesänä karannut Pedro-niminen sateenkaariboakäärme on löytynyt hyväkuntoisena, eläintarha kertoi keskiviikkona.

Pedro löytyi Korkeasaaren Amazonia-talosta oman tarhansa läheisestä lattiakaivosta kerälle kiertyneenä. Eläintenhoitaja Sini Paldan löysi käärmeen tehdessään eläintarhan tavallisia aamurutiineja.

– Lattiakaivot pestään kerran viikossa. Avasin lattiakaivon kannen ja katsoin, että mitä ihmeen oranssia siellä on. Ilahduin tosi paljon, kun tajusin sen olevan Pedro, Paldan kertoo STT:lle.

Hieman laihtunut

Löytöhetkellä Pedro painoi 1,75 kiloa, joten sen arvioitiin laihtuneen hieman. Muuten käärme vaikutti virkeältä ja hyväkuntoiselta, joskin se haisi viemäriltä ja pääsi kylpyyn. Myös eläinlääkäri tarkisti sen voinnin.

– Pedro voi olosuhteisiin nähden tosi hyvin. Se oli hieman vain laihtunut ja tosi jäntevä, reagoi ihmisiin ja söikin heti eilen, Korkeasaaren eläintenhoidon ja suojelun johtaja Nina Trontti sanoo STT:lle.

Paluuateriana Pedrolle tarjoiltiin kaksi hiirtä.

Uskotaan elelleen Amazonia-talossa

Eläintarha arvioi, että Pedro liikkui Amazonia-talossa ja sen viemäristössä karkumatkansa aikana.

Tarhan läheistä lattiakaivoa pidettiin sen todennäköisenä karkausreittinä, ja talon viemäreitä on eläintarhan mukaan myös kuvattu käärmeen etsintöjen yhteydessä.

Loppuvuodesta harkittiin myös ilta-aikaan tehtävää kierrosta, mutta sitä ei kuitenkaan tehty.

– Laji on piilotteleva ja vetäytyvä. Jos kovin isoja etsintäkierroksia olisi tehty, todennäköisesti eläin olisi vain mennyt piiloon, Trontti sanoo.

Aiempaan kotiterraarioonsa Pedro ei todennäköisesti palaa, koska eläintarhassa ei olla varmoja, miten se karkasi sieltä. Sille mietitään Trontin mukaan toinen terraariotila.

Pedro on 12-vuotias brasiliansateenkaariboa, joka on 1,5 metriä pitkä entinen kotilemmikki. Se muutti terraarioon Amazonia-taloon toukokuussa 2023, mutta otti sieltä hatkat heinäkuussa.

Sateenkaariboat liikkuvat Korkeasaaren mukaan yöaikaan, lepäävät päivisin ja viihtyvät vedessä pitkiäkin aikoja.

Markku Uhari, Simu Perälä, STT

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut