Korona-altistuksia myös Rauman vanhuspalveluissa

Sitä, onko vanhuspalveluyksiköissä ollut varsinaisia koronatartuntoja, ei sosiaali- ja terveyspalvelujen toimialajohtaja Satu Helin halunnut kommentoida.

Rauman vanhuspalveluyksiköissä on todettu sekä henkilöstön että asiakkaiden altistumisia koronavirukselle. Altistumista on tapahtunut useissa eri vahuspalvelujen yksiköissä ja toiminnoissa.

Kaikki koronalle altistuneet henkilöt on kartoitettu ja yksiköille on annettu tarkat toimintaohjeet.

Sitä, onko vanhuspalveluyksiköissä ollut varsinaisia koronatartuntoja, ei sosiaali- ja terveyspalvelujen toimialajohtaja Satu Helin halunnut kommentoida.

– Näissä asioissa pitää ottaa yksityisyydensuojaan liittyvät asiat huomioon. Sen vuoksi emme nyt julkisesti kerro yksiköistä tarkemmin.

Karanteenissa noin 100 henkilöä

Kaikkiaan Raumalla on asetettu korona-altistusten vuoksi karanteeniin noin 100 henkilöä, joista noin 30 viimeisten viikkojen aikana.

– Karanteeniin joutuneiden joukossa on paljon muitakin kuin vain sote-henkilöstöä tai heidän asiakkaitaan. Nämä jäljitysketjut ovat monimutkaisia ja vaativat paljon ammattitaitoa.

Raumalla on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tartuntatautirekisterin mukaan keskiviikkona 10 laboratoriokokein varmennettua koronatartuntaa.

Lisäksi lääkärin kliinisen diagnoosin eli potilaan oireiden ja altistustiedon perusteella todettuja tartuntoja on Raumalla yhdeksän, joista yksi on ulkopaikkakuntalaisella.

Sairastumisriski noussee

Suomen hallitus päätti keskiviikkona odotetusti purkaa Uudenmaan matkustusrajoitukset. Rajan avaaminen vaikuttaa myös Satakuntaan.

– Kyllä se lisää sairastumisriskiä täällä meillä. Ihmiset lähtevät nyt varmasti jonkin verran liikkeelle. Esimerkiksi opiskelijat ovat jo nyt sulunkin aikana liikkuneet jonkin verran, joten se liikenne tulee varmasti nyt lisääntymään, pohtii Helin.