Korona ei lannistanut fingerstyle-kitaristi Tomi Paldaniusta – uudella albumilla on Dire Straits -sovituksia, joita kuullaan tiistaina myös Posellissa

Paldanius julkaisi kesällä sovituksiaan Dire Straits-yhtyeen kappaleista sekä CD-levyllä että tupla LP-levyllä.

Mainetta maailmallakin niittänyt fingerstyle-kitaristi Tomi Paldanius soittaa Posellissa tiistaina 12.10. Dire Straitsin kappaleita.

Vuodesta 2017ammatikseen esiintyneen Paldaniuksen laajaan repertuaariin kuuluu klassikkohittejä menneiltä vuosikymmeniltä, Dire Straitsin ohella myös Queenin, Santanan, Sibeliuksen ja Ennio Morriconen kappaleita.

Fingerstylen eli sormisoittotyylin Paldanius löysi asuessaan ulkomailla. Hän siirtyi korvakuulosoittajaksi ja omin sanoin ”soittaa vähän sinne päin”.

– Mutta, kuten suosio yleisön silmissä on osoittanut, ei jokaisen soinnun äänen, tai äänen kuljetuksen tarvitse olla ehdottoman oikeaoppinen, hän kertoo tiedotteellaan.

Monen muusikon tavoin korona-aika on ollut Paldaniukselle vaikea. Se vei keikat, mutta ei intoa musiikkiin. Paldanius julkaisikin kesällä sovituksiaan Dire Straits-yhtyeen kappaleista sekä CD-levyllä, että tupla LP-levyllä.

Tomi Paldanius plays Dire Straits tiistaina 12.10. kello 18 Kulttuuritalo Posellissa.