Korona ei lannistanut fingerstyle-kitaristi Tomi Paldaniusta – uudella albumilla on Dire Straits -sovituksia, joita kuullaan tiistaina myös Posellissa

Vuodesta 2017 ammatikseen esiintyneen Paldaniuksen laajaan repertuaariin kuuluu klassikkohittejä menneiltä vuosikymmeniltä.

| Päivitetty

Mainetta maailmallakin niittänyt fingerstyle-kitaristi Tomi Paldanius soittaa Posellissa tiistaina 12.10. Dire Straitsin kappaleita.

Vuodesta 2017ammatikseen esiintyneen Paldaniuksen laajaan repertuaariin kuuluu klassikkohittejä menneiltä vuosikymmeniltä, Dire Straitsin ohella myös Queenin, Santanan, Sibeliuksen ja Ennio Morriconen kappaleita.

Fingerstylen eli sormisoittotyylin Paldanius löysi asuessaan ulkomailla. Hän siirtyi korvakuulosoittajaksi ja omin sanoin ”soittaa vähän sinne päin”.

– Mutta, kuten suosio yleisön silmissä on osoittanut, ei jokaisen soinnun äänen, tai äänen kuljetuksen tarvitse olla ehdottoman oikeaoppinen, hän kertoo tiedotteellaan.

Monen muusikon tavoin korona-aika on ollut Paldaniukselle vaikea. Se vei keikat, mutta ei intoa musiikkiin. Paldanius julkaisikin kesällä sovituksiaan Dire Straits-yhtyeen kappaleista sekä CD-levyllä, että tupla LP-levyllä.

Tomi Paldanius plays Dire Straits tiistaina 12.10. kello 18 Kulttuuritalo Posellissa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut