Korona piti vappupäivän juhlinnan maltillisena

Torin jäätelökioski kerää asiakkaita aurinkoisella säällä. Kuva: Sanni Ämmälä.

Kaukaiselta tuntuivat Poikasoittokunnan vappumarssi ja sen Rauman keskustaan tuoma väkijoukko tänä vuonna, kun kaupungilla väkeä oli vain kourallinen vanhaan verrattuna.

Koronarajoitusten mukaisesti vappujuhlinta on ollut maltillista jo toista vuotta putkeen. Aurinkoinen ilma oli kuitenkin kerännyt jonkin verran kaupungille valkolakkisia vapputunnelmoijia ja lapsiperheitä vappupalloineen. 

Melkein kuin silloin ennen. Markkinalakua myyvä auto toi häivähdyksen vanhoista vapuista ennen koronaa. Edelleen auto keräsi karkinnälkäisiä asiakkaita tasaiseen tahtiin. Kuva: Sanni Ämmälä.

Raumalaiseen vappuperinteeseen kuuluva Parpansalin puisto ammotti tyhjyyttään puolilta päivin. Paikalle noutopizzan kanssa saapuneet Jaana ja Vesa Järvinen ihmettelivät puiston hiljaisuutta, vaikka päivä kaunis ja aurinkoinen. 

– Ei täällä kyllä korona paljon haittaa, kun on niin väljää. Ihme, ettei täällä ole edes haalariasuisia opiskelijoita, Järviset ihmettelivät. 

– Täällä kyllä riittää tilaa valita paikka piknikille.

Vanhan Rauman laitamilla asuville Järvisille piknik Parpansalissa on vappuperinne ja vappu kuluu koronan ulkopuolellakin Raumalla. Korona on vaikuttanut pariskunnan vappujuhlintaan.

– Työskentelen hoitajana ja olen ollut viime yön yövuorossa, Jaana toteaa.  – En kehdannut lähteä mihinkään eilen yksin, Vesa naurahtaa perään.

Vesa ja Jaana Järvisen piknikeväistä löytyi pizzan lisäksi kahvia ja kuohuviiniä. Kuva: Sanni Ämmälä.