Korona sai torikaupan kukoistamaan: Rauman kauppatorilla kauppa on käynyt maalis-huhtikuussa ennätystahtiin

Tori mielletään korona-aikana turvalliseksi.

Vuodesta 1978 lähtien torikauppaa tehnyt Penttilän pariskunta, Anne ja Tapani eivät muista, milloin viimeksi maalis-huhtikuussa olisi kauppa käynyt tämän vuoden malliin.

Koronakriisi on saanut ihmiset välttämään suuria marketteja ja suosimaan torikojuja.

– Ei ole näin hyvää myyntikevättä ollut. Tässä on paljon tilaa, joten ihmisten on helppo pitää etäisyyttä. Ja autolla voi tulla tähän taakse, niin sitten vain heitetään tuotteet kyytiin.

– Ensimmäiset tulevat seitsemän aikaan. Vanhemmat tykkäävät tulla lapsiltaan salaa tänne, Anne Penttilä toteaa.

Kukkia ostetaan silmäniloksi edelleen

Tilanne on yllättänyt Penttilän pariskunnan täysin. Heillä olisi parhaillaan kotitilallaan runsaasti töitä muun muassa kukkahuoneen, kurkkujen ja mausteiden kanssa.

– Lanttuja, perunaa ja muita vihanneksia on mennyt paljon. Ihmiset ovat nyt enemmän kotona, niin heillä on aikaa tehdä uuniruokaa ja leipoa.

Kevään tulo näkyy myös Penttilän myyntipisteellä. Myyntiauton edustaa koristavat monenkirjavat kukkaset.Tapani Penttilän mukaan kukat ovat tehneet hyvin kauppansa.

– Toivottavasti jatkuu samalla tavalla. Ihmiset ovat ostaneet esimerkiksi kukkasia nyt ilahduttavan paljon. Ei korona siihen ole vaikuttanut, että ihmiset haluavat silmäniloa.

Kovat tuulet  haittaavat siianpyyntiä

Kala on Rauman Kauppatorin perinteinen myyntiartikkeli.Kalaa myyvä Jyri Koski kertoo, että asiakkaita on käynyt kojulla sopivan tiiviiseen tahtiin ja kertaostokset ovat olleet aiempaa suurempia.

– Sen olen huomannut, että ihmiset tulevat ja menevät nyt aiempaa enemmän. Eivät jää tähän notkumaan, mikä on hyvä asia minunkin kannaltani, Koski sanoo.

Hänen mukaansa savusilakka on Raumalla ykköskala. Silakkaa on alkanut nousta merestä hyvin, ja sen tietävät myös asiakkaat.

– Siikaa menisi aina, mutta tuulen vuoksi en ole tälläkään viikolla päässyt kalastamaan kertaakaan. Pitäisi olla alle kymmenen metriä sekunnissa, että homma olisi mielekästä. Muuten rikkoo verkkoja ja vehkeitä vaan.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut