Korona tuo uuden rytmin varusmiehille: neljä viikkoa kiinni, kaksi vapaalla

Varusmiehet valmistautuvat antamaan virka-apua liikenteenohjauksessa, kun Uusimaa eristetään muusta Suomesta. Kuva: Puolustusvoimat/Anttoni Kangastie

Puolustusvoimat sopeuttaa taas toimintaansa koronaviruksen vuoksi. Varusmiespalveluksessa otetaan käyttöön uusi rytmi, jotta koronan leviämistä hidastettaisiin.

Tästä lähtien varusmiehet ovat neljä viikkoa palveluksessa ja kaksi viikkoa vapaalla. Malli otetaan käyttöön myös Porin prikaatissa heti tänään perjantaina.

Koronavirustilanteen vuoksi varusmiespalveluksessa siirryttiin jo kaksi viikkoa sitten malliin, jossa varusmiehet on jaettu kolmeen ryhmään: A, B ja C. Kukin ryhmä on ollut vuorollaan viikon vapaalla ja kaksi viikkoa koulutuksessa.

Tästä lähtien Porin prikaatissa palvelusjakso sisältää lähtökohtaisesti kaksi viikkoa koulutusta kasarmilla ja kaksi viikkoa maastossa. Tällä pidemmällä jaksotuksella vähennetään asevelvollisten yhteiskuntakontakteja.

Eri osastot eivät Porin prikaatissa ole keskenään fyysisesti tekemisissä.

Porin prikaatissa on sotilaskotien käyttö on varuskunnan ulkopuoliselta henkilöstöltä kielletty. Varusmiesten ilta- ja urheiluvapaat on peruttu.

Maalis-huhtikuussa alkaviksi suunniteltuja kertaus- tai vapaaehtoisia harjoituksia ei järjestetä.