Koronaan sairastunut asioinut useassa raumalaisessa ravintolassa

Satakunnassa ei ole yhtään ihmistä sairaalahoidossa koronan takia.

| Päivitetty

Satakunnassa todettiin torstaina kaksi uutta koronaviruksen aiheuttamaa infektiota. Tapaukset eivät liity aiempiin ja sairastuneet ovat perheenjäseniä keskenään.

Perhetartunnan ulkopuolista lähdettä ei ole saatu selville. Perheen ensin sairastunut oli taudin itämisaikana matkustellut Suomessa, esimerkiksi Tampereella ja Turussa ja lisäksi asioinut useissa ravintoloissa Raumalla.

Karanteeniin 11 henkeä

Tartuttavuusaikana olleet lähikontaktit on selvitetty yhteistyössä Rauman kaupungin tartuntataudeista vastaavien kanssa. 11 henkilöä on asetettu karanteeniin ja sairastuneita hoidetaan kotieristyksessä.

– Tapauksiin liittyvä tartuntaketju on siis saatu katkaistuksi, Satasairaalan tiedotteessa todetaan.

Satakunnassa on todettu kaikkiaan 73 uuden koronaviruksen (COVID-19) aiheuttamaa tapausta. Kahden viime viikon aikana esiintyvyys on ylittänyt Suomen keskiarvon, mutta on edelleen matala.

Koko epidemian aikana COVID:n esiintyvyys Satakunnassa on ollut 34 tapausta/100 000 asukasta.

Varsinais-Suomessa vastaava luku on 82 tapausta/100 000 ja pääkaupunkiseudulla 322/100 000 asukasta.

– Kun monia rajoituksia nyt puretaan, riski epidemian leviämiseen kasvaa. On tärkeää, että väestö muistaa varotoimet. Käsien pesu, turvavälit, oikea yskimistekniikka ja se, että sairaana pysytään kotona eikä altisteta muita, on erittäin tärkeää, Satasairaalan infektioyksikön ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä muistuttaa.

Testiin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä. Hengitystieinfektio-oireisen pitää täyttää netissä omaolo.fi sivuston koronakysely tai soittaa 116 117 ja hakeutua testiin.

Satakunnassa on tällä hetkellä liikkeellä runsaasti tavanomaista flunssaa aiheuttavaa rinovirusta. Samat keinot kuin koronaviruksen torjunnassa auttavat ehkäisemään rinoviruksen leviämistä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut