Koronalääkkeen käyttö aloitettu Satakunnassakin – epidemia edelleen aktiivinen ja hellekin lisännyt sairaalahoitoa tarvitsevien määrää

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä ATTR kertoo tiedotteessaan, että koronalääke Paxlovidin käyttö Satakunnassa on aloitettu. Länsi-Suomi kertoi lääkkeen tulosta maakuntaan jo keskiviikkona verkkosivuillaan.

ATTR vahvistaa, että lääke on tarkoitettu niille henkilöille, jotka kuuluvat Sosiaali- ja terveysministeriön määrittelemiin riskiryhmiin.

– Hoidon tavoitteena on estää vaikean infektion synty niissä potilasryhmissä, joilla vielä on riski sairastua vakavaan infektioon, tiedotteessa kerrotaan.

Lääkettä on ATTR:n mukaan käytettävissä rajoitetusti, ja lääkäri harkitsee potilaskohtaisesti sen aloituksen kirjattujen kriteereiden mukaisesti.

Jos Paxlovid-hoito päätetään aloittaa, potilas saa sen vastikkeetta perusterveydenhuollosta tai Satasairaalasta. Lääkkeen käyttö on aloitettava mahdollisimman pian oireiden alkamisesta, viimeistään viiden vuorokauden kuluttua.

Ilmaantuvuus edelleen korkea

ATTR kertoo tiedotteessaan myös, että koronaepidemia on Satakunnassa edelleen aktiivinen.

–Tartuntariski on edelleen suuri, mutta hyvän rokotuskattavuuden ansiosta sairastuminen johtaa harvemmin sairaalahoitoon, tiedotteessa sanotaan.

Myös hellejakso on ATTR:n mukaan lisännyt sairaalahoitoon tulevien potilaiden määrää perusterveydenhuollossa.

Lisää aiheesta

Riskiryhmien uusi koronalääke otetaan tällä viikolla käyttöön myös Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa