Koronalla ei isoa vaikutusta Poroholmaan – Riku Räsänen haluaisi luopua lomakeskuksen pyörittämisestä tulevan suven jälkeen

"Ajatukset lähtivät liikkeelle, kun luin Länskäristä Lukon toimitusjohtaja Timo Rajalan haastattelun. Hän sanoi tarvitsevansa uuden haasteen, kun tulee 50 vuotta täyteen. Mulle tulee kanssa 50 tauluun."

| Päivitetty

Yrittäjä Riku Räsänen odottaa Poroholman lomakeskuksen kesästä viime suven kaltaista. Ensimmäisenä koronakesänä Poroholman majoitusliikevaihto jopa hieman kasvoi vuodesta 2019.

– Koronalla ei ole olennaista merkitystä Poroholmaan. Täällä ihmiset joka tapauksessa ovat enimmäkseen omissa oloissaan.

– Raumalla on paljon mahdollisuuksia kehittyä matkailukaupunkina. Esimerkiksi Tall Ships Races lisäisi Rauman tunnettuutta entisestään. Poroholman lomakeskus taas on yksi Suomen parhaista, mutta sen verran pieni, että tulee kesäisin aina täyteen, Räsänen sanoo.

"Tuskin paljon tapahtumia kesällä"

RMJ:n peruuntumisella toki oli iso merkitys viime kesään. Sama pätee tulevaan suveen, mikäli juhannustapahtumaa ei voida pitää.

– En usko, että paljon tapahtumia voidaan tänäkään kesänä järjestää. Toivottavasti olen väärässä, Räsänen lisää.

Elokuvateatteri Iso-Hannu on kiinni. Sen avaaminen voi mennä jopa syksyyn.

– Kannattavaa liiketoimintaa ei siellä ole ollut tammikuun 2020 jälkeen. Kymmenelle hengelle ei avata kannata. Lisäksi pitäisi olla uusia kiinnostavia elokuvia.

Kesä mennään vielä normaalisti

Räsänen on tehnyt pitkään etätöitä kotona. Siinä on tullut mietittyä syntyjä syviä.

– Ajatukset lähtivät liikkeelle, kun luin Länskäristä Lukon toimitusjohtaja Timo Rajalan haastattelun. Hän sanoi tarvitsevansa uuden haasteen, kun tulee 50 vuotta täyteen. Mulle tulee kanssa 50 tauluun. Olisiko hyvä, jos löytäisin vielä jonkun uuden intohimojutun, jossa yhdistyisi työ ja harrastus?

Hän olisi valmis luopumaan Poroholman lomakeskuksesta.

– Tuleva kesä mennään normaalisti. Toivottavasti löytyisi jatkaja, joka haluaa tehdä tätä täydellä sydämellä. Annan kaiken tietotaitoni ja autan missä vain voin.

Viisitoista vuotta Poroholmaa

Täydellä sydämellä Räsänen teki Poroholmaa alkujaan, ja pitkään sen jälkeenkin. Silmät loistivat ja puhetta pulppusi, kun Räsänen piirteli iPadiinsä visioita purjelaivoista sun muista. Monenlaista on vuosien varrella Poroholmaan ilmestynyt.

– Olen kehittänyt tätä viisitoista vuotta. Enää ei löydy suurta intohimoa. Sitä tarvitsen, koska olen enempi taiteilija kuin tavallinen bisnesmies. Ei J. Karjalainenkaan halua laulaa samoja biisejä vuodesta toiseen. Hän haluaa tehdä myös uusia biisejä.

Mitä Räsäsen uudet jutut voisivat olla?

– Ei hajuakaan, mutta jotain luovaa kumminkin. Tähän mennessä on aina jotain löytynyt.

– Kyse on myös siitä, että haluan yksinkertaistaa elämääni, saada lisää vapautta. Maauimalan kunnostuksessa ajoin itseni piippuun.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut