Koronalle on voinut altistua Pitsiviikon päätteeksi ravintoloissa ja kahvilassa – koko Suomeen 267 uutta tartuntaa

Kuvituskuva.

Koronalle on voinut altistua perjantain ja lauantain aikana ainakin kahdessa raumalaisessa ravintolassa ja yhdessä kahvilassa, selviää Rauman kaupungin terveyspalvelujen tiedotteesta.

Terveyspalvelut sai myöhään sunnuntai-iltana tiedon, että yksi tartunnan saanut raumalainen henkilö asioi Bar Hehkun Helkelän kesäpihalla perjantain ja lauantain välisenä iltayönä klo 22–01 ja Merijakamolla lauantaina klo 20–22.30.

Toinen tartunnan saanut ulkopaikkakuntalainen henkilö puolestaan asioi Kontion kahvilassa Vanhassa Raumassa perjantaina 11.30–12.00.

Terveyspalvelut kehottaa kaikkia kyseisinä ajankohtina mainituissa paikoissa olleita tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä.

Koronavirusinfektion tavanomaisin itämisaika on noin 4–5 vuorokautta, mutta se vaihtelee 1–14 vuorokauden välillä. Jos altistuneella on vähäisiäkin oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, kuumetta, haju- tai makuhäiriötä tai joissakin tapauksissa ripulia, on tärkeää hakeutua testiin viiveettä.

Maanantaina THL:n tilastoihin kirjattiin koko Suomesta yhteensä 267 uutta tartuntaa. Raumalle uusia tartuntoja merkittiin yksi.