Koronan aiheuttama pula komponenteista tuntuu jo Uudenkaupungin autotehtaallakin

Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehtaalla valmistetaan Mercedes Benz A -sarjaa. Nyt alkavat yt-neuvottelut eivät tehtaan tiedotteen mukaan johda irtisanomisiin. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Valmet Automotive antoi perjantaina neuvotteluesityksen henkilöstön tilapäisestä vähentämistarpeesta, jonka syynä ovat Uudenkaupungin autotehtaalla koronavirustilanteesta aiheutuva pula autojen komponenteista. Neuvottelut koskevat kaikkia tuotannossa ja tuotannon tukitehtävissä työskenteleviä työntekijöitä, toimihenkilöitä ja ylempiä toimihenkilöitä. Neuvottelut eivät johda irtisanomisiin.

Koronaviruksen aiheuttaman komponenttipulan johdosta Valmet Automotive käynnistää koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Komponenttipulan arvioidaan vaikuttavan nopealla aikataululla merkittävästi autotehtaan tuotantoon, mikä johtaa tuotannolliseen ja taloudelliseen sopeutustarpeeseen.

Kyseessä on toimitusketjun määräaikainen katkos, ja tilanteen arvioidaan palaavan suunnitelmien mukaiselle tasolle kevään aikana. Työnantaja harkitsee toimenpiteeksi enintään 90 päivää kestäviä lomautuksia.

– Tilanne on muuttunut erittäin nopeasti viime päivien aikana, ja vastaamme tilanteeseen nopeilla toimilla. On valitettavaa, että ulkoiset tekijät vaikuttavat näin toimintaamme, mutta Valmet Automotiven näkymät pysyvät edelleen erittäin vahvoina. Kyse on tilapäisestä sopeutustarpeesta, toteaa Valmet Automotiven valmistustoiminnan johtaja Pasi Rannus tiedotteessa.

Tilapäinen sopeutustarve koskee kaikkia työntekijöitä, toimihenkilöitä sekä ylempiä toimihenkilöitä. Irtisanomiset eivät kuulu vaihtoehtoisiin henkilöstövaikutuksiin. Sopeutustarve ei koske Salon akkutehdasta.

Lisää aiheesta

Raumalla yksi varmistunut koronavirustapaus – Rauma tiukentaa varotoimia

Vain tilaajille Kuka maksaa palkan koronakaranteenin ajalta? – Yksiselitteistä vastausta ei ole edes asiantuntijoilla

Laitilan Tokmannin työntekijällä todettu koronavirustartunta – myymälä suljettiin ja desinfioitiin

Näitä myyttejä koronaviruksesta ei tulisi uskoa

THL:n pääjohtajan oireet herättivät hämmennystä tiedotustilaisuudessa – "Ei, minulla ei ole koronaa"

Mitä yrittäjän pitää tietää koronaviruksen vaikutuksista työsuhteisiin ja yritystoimintaan? – Apua koronasta kärsiville yrityksille