Koronan vuoksi siirretty työväen kirkkopyhä sunnuntaina Kiukaisissa

Jumalanpalveluksen jälkeen kirkossa pidettävässä juhlassa juhlapuheen pitää Raimo Vuoristo. Musiikkia esittää harjavaltalainen 15-henkinen lauluryhmä HarKi Jussi Henttosen johdolla.

Työväen kirkkopyhää vietetään Kiukaisten kirkossa huomenna sunnuntaina kello 10. 

- Muutosta aikaisempiin vuosiin on se, että koronan vuoksi kirkkopyhä siirrettiin maaliskuulta lokakuun alkuun. Kaikki päivään liittyvät tapahtumat pidetään nyt kirkossa, sanoo Työväen kirkkopyhän ideoija, raumalainen rovasti Raimo Vuoristo.

Raimo Vuoristolle päivään liittyy vankkaa historian havinaa, sillä harjavaltalaislähtöisen miehen pappisura alkoi juuri Kiukaisista viisi vuosikymmentä sitten puolentoista kuukauden pestillä.

Vuoriston hyvä ja pitkäaikainen ystävä Voitto Reunanen Kiukaisista on ollut alusta alkaen mukana keskeisenä järjestäjänä.

- Kun ensi vuonna tulee neljännesvuosisata täyteen, voidaan toivottavasti palata taas normaaliin käytäntöön eli pitää osa ohjelmasta jälleen seurakuntakodissa kahvitarjoiluineen, joita nyt ei ole, sanoo Reunanen.

Jumalanpalveluksessa saarnaa Euran kirkkoherra Sami Tolvanen. Musiikissa mukana ovat lapsikuoro sekä lauluryhmä Euran pojat (Harri Lehtonen ja Veikko Nurmi). Kolehti kannetaan Euran seurakunnan lapsikuorolle.

Jumalanpalveluksen jälkeen kirkossa pidettävässä juhlassa juhlapuheen pitää Raimo Vuoristo. Musiikkia esittää harjavaltalainen 15-henkinen lauluryhmä HarKi Jussi Henttosen johdolla.

Työväen kirkkopyhän teemana on Jeesuksen antama rakkauden kaksoiskäsky: ”Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi sekä lähimmäistä niin kuin itseäsi.”

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut