Koronarajoituksia kevennetään Uudessakaupungissa – tartuntoja ollut edelleen lähes päivittäin

Kasvomaskit otetaan kouluissa käyttöön neljänneltä luokalta alkaen.

Koronasta aiheutuneita rajoitustoimenpiteitä päivitetään Uudessakaupungissa alueellisen pandemiatyöryhmän linjausten mukaisesti. Julkiset tilat pysyvät edelleen suljettuina 24.tammikuuta saakka. Perusopetuksessa palataan kuitenkin lähiopetukseen ja lasten harrastustoimintaa avataan turvallisuusohjeet huomioiden.

Uudenkaupungin terveyslautakunta on päättänyt, että perusopetuksen 4.–9. luokat jatkavat etäopetuksessa 10.1. saakka ja siirtyvät lähiopetukseen 11.1. alkaen.Toisen asteen oppilaitokset jatkavat abiturientteja lukuun ottamatta etäopetuksessa.Kasvomaskit otetaan kouluissa käyttöön neljänneltä luokalta alkaen sekä yhdysluokilla silloin, kun kolmannen luokan oppilaat osallistuvat opetukseen samoissa tiloissa neljännen luokan kanssa.Kevään 2021 penkkarit ja vanhojen tanssit siirtyvät myös helmikuulta loppukevääseen.

Lasten harrastustoimintaa avataan 11.1. alkaen turvallisuusohjeet huomioiden. Harrastustoiminnan käynnistämisen ja jatkumisen edellytyksenä on, että annettuja turvallisuus- ja hygieniaohjeistuksia tosiasiallisesti noudatetaan. Mikäli rikkomuksia esiintyy, voidaan ryhmän harrastusvuorot kaupungin liikuntatiloissa perua.Maskien käyttöä suositellaan myös lasten harrastustoiminnassa, jos se on mahdollista.Aikuisten harrastustoiminta pysyy tauolla ainakin 24.1. saakka.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut