Terveydenhuollon henkilöstön koronarokotukset alkavat Raumalla

Rokotetuille annetaan toinen annos rokotetta kolmen viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Kuvituskuva: Juha Sinisalo

Rauman sosiaali- ja terveyspalvelut aloittaa koronarokotukset keskiviikkona 13.1. Ensimmäisenä rokotetaan THL:n suosituksen mukaisesti koronapotilaiden hoitoon ja tutkimuksiin osallistuva henkilökunta. Tämän jälkeen rokotetaan ympärivuorokautista hoitoa järjestävien yksiköiden asukkaat ja henkilökunta sekä kaupungin että yksityissektorin palveluissa.

Koronarokotteita toimitetaan Raumalle tällä hetkellä olevan tiedon mukaan kerran viikossa, ja ne annetaan rokotettaville kyseisen viikon aikana.

– Suosittelen vahvasti sekä oman että muiden kanssaihmisten terveysturvallisuuden vahvistamiseksi rokotteen ottamista, vaikka asia on muiden palveluiden tavoin vapaaehtoista, sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja Satu Helin toteaa.

– Nyt käytettävissä olevan rokotteen säilyttäminen ja uusintarokotuksen antoajankohta vaativat rokotusten organisoinnilta huomattavasti enemmän työtä verrattuna kausi-influenssarokotuksiin. Yksiköihin, joista rokotukset alkavat, ollaan terveyspalveluista yhteydessä rokotteen haluavien määrän selvittämiseksi ja rokotusaikojen sopimiseksi, ylihoitaja Marja Lehtimäki sanoo.