Koronarokotukset etenevät myös Eurajoella – "Olemme saaneet rokotteita yhtä nihkeästi kuin muuallakin Satakunnassa"

Koronarokotuksia on saatu Kessoten alueelle johtavan ylilääkärin mukaan melko nihkeästi. Toiveissa on, että rokotemäärät kasvavat. Kuvituskuva: Pixabay

Koronarokotukset ovat edenneet myös Kessoten eli Keski-Satakunnan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän, johon kuuluu Länsi-Suomen levikkialueen kunnista Eurajoki. Muut kunnat ovat Nakkila, Harjavalta ja Kokemäki.

– Olemme saaneet rokotteita yhtä nihkeästi kuin muuallakin Satakunnassa. Kessoteen tulevat rokotteet on jaettu kuntien väkiluvun mukaisessa suhteessa, kertoo Kessoten johtava ylilääkäri Juha Jaatinen.

Yli 70-vuotiaat rokotetaan Pfizerin rokotteella, AstraZenecan rokotetta taas saavat 18–69-vuotiaat. Tällä hetkellä AstraZenecalla rokotetaan 60–69-vuotiaita riskiryhmäläisiä.

Juttu jatkuu faktalaatikon jälkeen.

Eurajoella aikoja ensi viikolle voi varata torstaiaamuna

Ajanvaraukset koronarokotuksille Kessoten alueella avattiin helmikuun puolessavälissä.

Tällä hetkellä aikoja voivat varata 75 vuotta täyttäneet sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvat omaishoitajat, 1. riskiryhmään kuuluvat sote-alan ammattilaiset sekä 60–69-vuotiaat, joilla on erittäin voimakkaasti altistava lääkärin diagnosoima sairaus.

Kotihoidon piirissä olevien rokotukset järjestetään kotisairaanhoidon toimesta kotona.

Palvelutaloissa asuva vanhusväestö on johtavan ylilääkäri Juha Jaatisen mukaan Kessoten alueella jo kokonaan rokotettu.

Ajan voi varata puhelimitse numerosta 02 677 3930. Lisäksi osa rokotusajoista tarjotaan nettiajanvarauksin osoitteessa ajanvaraus.mednet.fi/citizen.

Eurajoella on ensi viikolle vielä tarjolla vapaita aikoja, joita voi varata torstaiaamuna 4. maaliskuuta klo 7.30–8.30.

Muiden kuntien ja aikojen osalta rokotusajanvaraukset jatkuvat seuraavaksi ensi maanantaina 8.3. maaliskuuta.

Lisätietoa Kessoten verkkosivuilla: www.kshtky.fi/koronarokotukset.

Ajanvaraus päässyt ruuhkautumaan

Rokote-erät ovat Jaatisen mukaan olleet harmillisen pieniä myös Kessoten alueella. Viikoittain on saatu jaettua joitakin satoja rokotteita.

– Tällä viikolla taitaa olla isoin määrä, noin 700–800 rokotetta. Aikaisempina viikkoina määrät ovat olleet pienempiä ja ne ovat kasvaneet viikoittain. Seuraavilla viikoilla määrät taas pienenevät hieman.

Ajanvarauksia otetaan vastaan niin puhelimitse kuin netin kauttakin. Puhelinlinjat ovatkin käyneet kuumina.

– Ajanvaraus on hieman ruuhkautunutkin. Tämän viikon maanantailta sain sellaisen tiedon, että puheluita tuli noin 700, Jaatinen kertoo.

Tehosterokote 12 viikon päästä

Molempiin rokotteisiin kuuluu kaksi annosta. Jälkimmäinen eli tehosterokote annetaan 12 viikon kuluttua ensimmäisestä piikistä. Helmikuussa annetuille rokotteille tehosteaika osuu siis toukokuulle.

– Ajat tehosterokotteen antamiselle pyritään varaamaan samalla, kun ensimmäinen rokote annetaan, sanoo Jaatinen.

Johtava ylilääkäri toivoo, että viikoittain saatavat rokotemäärät lähtevät jälleen kasvamaan, jotta kevätkesällä pystytään antamaan aikoja niin "ykkösrokotteelle" kuin tehosterokotteelle.

– Jos tämä jatkuu näin nihkeänä, toukokuussa ei välttämättä pystytä ykkösrokotteen aikoja antamaankaan. Toivotaan, että määrät kuitenkin kasvavat, Jaatinen painottaa.