Koronarokotukset jatkuvat Raumalla, mutta itsenäisyyspäivänä ei järjestetä rokotustilaisuutta

Raumalla saa edelleen ensimmäisiä koronarokotteita ilman ajanvarausta. Rokotustilaisuudet järjestetään T0-osastolla Steniuksenkatu 2:ssa.

– Rokotustilaisuuksia ei järjestetä perjantaina 3.12. eikä itsenäisyyspäivänä 6.12. Näinä päivinä ei myöskään ole mahdollisuutta saada koronatodistuksia Rauman terveyspalveluista, ma. rokotuskoordinaattori Marja Lehtimäki kertoo.

Ensi viikon rokotustilaisuudet ovat tiistaina 7.12., keskiviikkona 8.12. ja torstaina 9.12. kello 12–15.

Joulu tuo muutoksia

Kakkosrokotuksia jatketaan aiemmin annettujen aikojen mukaisesti.

– Lähestyvä joulu tuo hieman muutoksia jouluviikon ja välipäivien rokotustilaisuuksiin. Tiedotamme niistä tarkemmin myöhemmin, Lehtimäki sanoo.

Kolmanteen koronarokotukseen pitää varata aika etukäteen. Aikoja voi varata puhelimitse perjantaina 3.12. kello 9–13 numerosta 044 403 2687. Puhelinajanvarauksia on tulossa myös perjantaina 10.12. ja 17.12.

Rokotusajan voi varata myös netissä osoitteessa rauma.terveytesi.fi. Sähköinen ajanvaraus vaatii vahvan tunnistautumisen.

– Ajanvarauskirjat on avattu tammikuun puoliväliin saakka. Tiistaisin ja torstaisin on tarjolla myös ilta-aikoja, Lehtimäki sanoo.

Kolmas koronarokote annetaan, kun voimakkaasti immuunipuutteisen henkilön kakkosrokotteesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta ja muilla kolmanteen rokotukseen oikeutetuilla vähintään kuusi kuukautta.

Aikaa varaavan on itse huolehdittava, että kakkosrokotuksesta on kulunut vaadittu aika.

Lisätiedot kolmanteen rokoteannokseen oikeutetuista ryhmistä ja riskiryhmistä löytyvät osoitteesta rauma.fi/koronarokotukset.

Rokotettavalla on oltava mukana henkilöllisyystodistuksena henkilökortti, passi tai Kela-kortti. Rokotuksen jälkeen pitää jäädä tarkkailuun vähintään 15 minuutiksi.