Koronasta johtuvan sairaalahoidon tarve vähentynyt Satakunnassa – rokotuskattavuutta pyritään edelleen nostamaan

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä ATTR kokoontui jälleen perjantaina.

| Päivitetty

Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve Satakunnassa on vähentynyt viime viikkoon verrattuna, kertoo Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä ATTR.

Työryhmän mukaan perjantaina 22.10. Satasairaalassa oli hoidossa kaksi eristyksessä olevaa koronapotilasta, joista toinen oli tehohoidossa. Perusterveydenhuollon yksiköiden vuodeosastoilla on kahdeksan koronapotilasta.

ATTR kuitenkin arvioi, että tulevalla viikolla sairaalahoitoa tarvitsee noin 14–16 uutta koronapotilasta, joista erikoissairaanhoitoa noin 8–10 potilasta. Arvion mukaan tehohoitoa tarvinnee yksi tai kaksi potilasta.

– Perusterveydenhuollon kuormituksen arvioidaan lisääntyvän, sillä osa nyt sairastuneista hauraista ja monisairaista potilaista on rajattu raskaiden hoitojen ulkopuolelle, ATTR:n tiedotteessa todetaan.

Kaikkiaan lokakuussa on Satasairaalassa hoidettu yhteensä 24:ää koronapotilasta vuodeosastolla ja neljää teho-osastolla. Puutteellinen rokotesuoja on ollut 79 prosentilla potilaista. Potilaiden keski-ikä on 75,5 vuotta ja ikähaarukka 42–98. Kaksi rokotusta saaneita on ollut sairaalahoidossa seitsemän, ja heidän ikähaarukkansa on 72–98 vuotta. 

Rokotekattavuutta halutaan paremmaksi

ATTR:n mukaan Satakunnassa ensimmäisen rokotteen on saanut 74,3 prosenttia väestöstä, kun koko Suomessa ensimmäisen rokotteen on saanut 74,8 prosenttia. Toisen rokotteen Satakunnassa on saanut 66,3 prosenttia (Suomessa 67,2).

ATTR:n mukaan viime viikolla otettiin 1219 ensimmäistä rokoteannosta, kun toissa viikolla niitä otettiin vain 823. 

– Erityisesti nuorempien henkilöiden rokotusaktiivisuus on näyttää nousseen. Kimmokkeena on todennäköisesti ollut käyttöön otettu koronapassi, tiedotteessa sanotaan.

ATTR pohti kokouksessaan edelleen toimenpiteitä rokotuskattavuuden parantamiseksi. 

– Erityisesti pyritään järjestämään matalan kynnyksen rokotuspisteitä paikkoihin, joissa nuoriso liikkuu. Myös työterveyshuoltoja innostetaan edelleen aktivoitumaan koronarokotusten antamisessa, tiedotteessa sanotaan.

Laaja maskisuositus edelleen voimassa

ATTR tarkasteli myös Satakunnan alueellisia suosituksia.

Etätyösuositusta jatketaan edelleen marraskuun puoleenväliin asti. Hybridistrategiaan perustuen ATTR ei suosittele uusia rajoituksia Satakuntaan, mutta koska Satakunnan koronatilanne on edelleen selvästi aktiivinen, on Satakunnassa on edelleen voimassa laaja maskisuositus.

Maskisuosituksen ja muiden suositusten yksityiskohdat voi lukea Satasairaalan nettisivuilta: Alueelliset suositukset Satakunnassa

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut