Koronatartunnoista kärsinyt norjalaislaiva jatkoi matkaansa Uudestakaupungista Saksaan

Arkistokuva Yara Nauma -rahtilaivasta. Kuva: Martin Witte Alamy / AOP

Yaran Uudenkaupungin satamaan perjantaina saapunut rahtilaiva Yara Nauma lähti sunnuntaina kohti Saksaa ja Rostockia.

Laivan aloitti matkansa Uuteenkaupunkiin Viron Sillamäestä keskiviikkona. Tuolloin oli tiedossa, että laivalla oli 14 koronavirustartunnan saanutta miehistön jäsentä. Asiasta uutisoi muun muassa Yle, Verkkouutiset ja Länsi-Suomi.

Yksi tartunnan saaneista vietiin Uudessakaupungissa tutkimuksiin. Laivan muu henkilökunta ei poistunut laivasta.

Ammoniakki purettiin tiukkoja riskienhallintakeinoja noudattaen. Yaran Uudenkaupungin tehtaanjohtajan Teija Kankaanpää kertoi Länsi-Suomelle, että laivalle meni vain yksi henkilö ja hänkin suojavarusteissa.

Laiva lähti satamasta heti purun päätyttyä lauantaina ja jäi ankkuroituna Uudenkaupungin edustalle odottamaan lisäohjeita.

Yara on yhteistyössä laivan varustamon kanssa arvioinut vaihtoehtoisia ratkaisuja miehistön terveyden ja turvallisuuden varmistamiseksi, yhtiö tiedottaa.

Laiva jatkoi sunnuntaina matkaansa kohti Saksan Rostockia. Seuraavaksi varmistetaan yhteistyössä Saksan viranomaisten kanssa miehistön terveys, estetään koronaviruksen leviäminen, desinfioidaan laiva ja suoritetaan turvallinen miehistön vaihdos.

Lisää aiheesta

ERR: Uuteenkaupunkiin matkalla olleen norjalaisrahtilaivan kyydissä 14 koronatartunnan saanutta – Yle: miehistö ei jää Suomeen

Vain tilaajille Yaran tehtaanjohtaja: Laivaan menee vain yksi henkilö, ja hänkin suojavarusteissa – yksi miehistön jäsen viedään ambulanssilla lääkäriin