Koronatartuntalukujen kasvu on yhä hidasta – ilmaantuvuus suurin Uudellamaalla ja Länsi-Pohjassa Ruotsin rajan tuntumassa

Koronaepidemia on Suomessa rauhoittunut, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:stä todetaan. THL:n koronakartan mukaan lukumääräisesti eniten tautitapauksia on ollut Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa.

Väestömäärään suhteutettuna taudin ilmaantuvuus on ollut suurin Uudellamaalla ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä, joka sijaitsee Ruotsin rajan pinnassa. Pienimmät ilmaantuvuusluvut ovat Pohjois- ja Etelä-Karjalassa.

Suomessa todettiin vuorokauden aikana kuusi uutta koronavirustartuntaa, kertoi THL lauantaina päivällä. Tartuntoja on vahvistettu Suomessa yhteensä 7 248. Koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on raportoitu 329.

Sairaanhoitopiirit raportoivat koronavirukseen liittyvät kuolemat kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Myös sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrät raportoidaan samoina päivinä.

THL:n arvion mukaan koronavirustaudista parantuneita on Suomessa noin 6 700. Luku vastaa yli 90:tä prosenttia todetuista tartuntatapauksista.