Koronatilanne Satakunnassa on huonontunut erityisesti Porissa – Raumalla keskiviikkona kaksi uutta tartuntaa

Satakunnassa on tiistai-iltaan mennessä todettu yhteensä 167 koronatapausta. Ilmaantuvuus on 11,2 / 100 000 asukasta viimeisen kahden viikon ajalta, mikä on edelleen Suomen matalimpia. Ilmaantuvuus on kuitenkin nousussa, ja joukkoaltistumiset ovat lisääntyneet.

Toistaiseksi Satakunnassa epidemiologisen tilanteen on todettu olevan vielä perustasolla ja Rauma kiihtymisvaiheessa, mutta näyttää todennäköiseltä, että ensi perjantain alueellisessa tartuntatautien torjunnan työryhmässä valmiustasoa nostetaan.

Kuluvan viikon aikana Rauman tilanne on ollut rauhallinen. Keskiviikkona Raumalla uutisoitiin kahdesta uudesta tapauksesta.

Sen sijaan Porissa tilanne on viime päivinä huonontunut. Maanantaina Porissa todettiin uusia tapauksia viisi ja tiistai-iltaan mennessä kolme.

Viime viikon lopulla joukkoaltistumisia on tapahtunut Porissa Itätullin koulussa ja iltapäiväkerhossa, palvelukoti Jokihelmen Sinikello-osaston työntekijöiden keskuudessa sekä Ravintola Amadossa ja Länsi-Suomen Osuuspankin BEPOPin henkilökunnan keskuudessa.

Tapausten tartunnanjäljityksen yhteydessä on tiistaina selvinnyt, että altistuminen on voinut tapahtua Porissa myös:

  • Perjantaina 13.11.2020 klo 21 jälkeen Häijään Tanssikrouvissa
  • Lauantaina-iltana 14.11.20202 klo 20–24 Harjavallassa Viihteen Valtatie V2 tanssilavalla
  • Torstaina 12.11 klo 17.20–19.20 ja sunnuntaina 15.11.2020 klo 10.20–11.45 Kuntokeskus Liiku Länsi-Porissa
  • Porin uimahallissa 14.11.2020 klo 15.20–17.30

Näissä paikoissa kyseisenä ajankohtana asioineiden tulee tarkkailla oireitaan ja mikäli ilmaantuu vähäisiäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tulee hakeutua testiin omaan terveyskeskukseen. Tyypillisiä oireita ovat kuume, yskä, nuha, kurkkukipu, maku- tai hajuhäiriö tai ripuli Oireettomia henkilöitä ei ole syytä tutkia. Lähikontakteiksi tunnistetut on asetettu karanteeniin.

– Varotoimia on syytä tehostaa ja myös suu-nenäsuojus kannattaa ottaa laajaan käyttöön Satakunnassa. On yhteinen asiamme pitää epidemia hallinnassa. On tärkeää, että koronanäytteisiin hakeudutaan nopeasti oireiden alettua ja vastausta odotetaan kotona kontakteja välttäen, Satasairaalasta muistutetaan.

Juttua muokattu klo 13.08. Lisätty keskiviikon lukemat Rauman osalta ja klo 15.04 muokattu otsikkoa.

Lisää aiheesta

Käytetyt kertakäyttömaskit kuuluvat roskikseen eivätkä viemäriin – Raumalla vain yksi tukostapaus, ja siitäkin selvittiin pienellä valistuksella

Vain tilaajille Raumalle asetettu vahva maskisuositus alkaa näkyä katukuvassa: "Aluksi tunnuin olevan vähän kummajainen"