Koronaviruksen ilmaantuvuus lähtenyt jälleen nousuun Satakunnassa – ATTR:n mukaan uusi epidemia-aalto on mahdollinen

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) tiedottaa, että koronaviruksen ilmaantuvuus Satakunnassa on lähtenyt uudelleen nousuun.

Tartuntatautirekisterin perusteella kahden viimeisen täyden viikon aikana Satakunnassa on varmistettu 606 uutta koronatapausta. Ilmantuuvuus on varmistettujen tapausten perusteella 284 tapausta 100 000 asukasta kohden kahden viikon aikana. ATTR:n mukaan ilmaantuvuus on kuitenkin selvästi korkeampi, sillä näytteitä otetaan vain pienestä osasta tapauksia.

ATTR:n mukaan koronaepidemia ei ole ohi, mutta se on muuttanut luonnettaan. Vaikean koronavirusinfektion aiheuttama sairaalakuormitus on vähäistä: perjantaiaamuna Satasairaalassa osastohoidossa oli yhteensä 14 koronapositiivista potilasta,
joiden hoidossa tarvitaan eristystä ja varotoimia. Vain kahdella sairaalahoitoa vaativista potilaista koronavirusinfektio oli sairaalahoidon varsinainen syy. Tehohoidossa oli yksi koronapositiivinen potilas, joka on kuitenkin sairaalahoidossa muusta syystä.

Terveyskeskusten vuodeosastoilla oli perjantaina hoidossa koronainfektion takia arviolta 14 potilasta. Kaikkiaan 55:llä vuodeosastojen potilaista oli koronatartunta.

– Tapausmäärät ja osastoepidemiat näyttävät kahden viime viikon aikana lähteneen lievään nousuun. On mahdollista, että kyseessä on jo uusi alkava epidemia-aalto, ATTR:n tiedotteessa sanotaan.