Kortelan Ryhti myi Ooperin urheilutalon - "Mitään radikaalia muutosta toimintaan ei ole tulossa", kertoo urheilutalon ostaneen perheyhtiön edustaja

Urheiluseuran hallitus hyväksyi Ooperi Oy:n tekemän ostotarjouksen rakennuksesta. Ryhdin edustajat totesivat vain olevansa tyytyväisiä, kun pitkään myynnissä olleelle talolle löytyi oikeanhenkinen ostaja.

Kortelan Ryhti luopui Urheilutalo Ooperista, joka valmistui vuonna 1975 Pitkäjärven rannalle Kortelaan, silloiseen Rauman maalaiskuntaan.

Urheiluseuran hallitus hyväksyi Ooperi Oy:n tekemän ostotarjouksen rakennuksesta.

Ryhdin edustajat eivät halunneet kommentoida Ooperin myyntiä sen enempää. Totesivat vain olevansa tyytyväisiä, kun pitkään myynnissä olleelle talolle löytyi oikeanhenkinen ostaja.

Ooperi Oy:n Jaana Weman tietää kasitien varressa sijaitsevan Ooperin olevan monelle tärkeä paikka.

Hän vakuuttaakin heti kärkeen, ettei tarkoitus ole esimerkiksi purkaa taloa jonkun muun tieltä.

– Perheyhtiömme alkaa nyt pyörittää Ooperia. Mitään radikaalia muutosta ei ole tulossa. Kaikki vanhat varaukset ovat voimassa ja toiminta jatkuu entiseen tapaan, kun se koronan puolesta on mahdollista, Weman kertoo.

Ooperi on monien muistojen paikka

Hän kuvaa itseään ”Ooperin muksuksi”.

– Olen yksi monista, joille Ooperi on muistojen paikka. Kävin kaverien kanssa siellä monilla keikoilla. Ooperissa kävivät kaikki kovat nimet. Haluaisimme tehdä kunniaa hyvien muistojen Ooperille.

– Ooperista ei ole tarkoitus tehdä kuppilaa, baaria saati yökerhoa, vaan järjestää siellä tapahtumia, joissa on hyvä tunnelma.

Kauppakirja on vasta allekirjoitettu, ja maassa on koronaviruksen vuoksi poikkeustila, joten tarkemmat suunnitelmat ovat vasta hahmottumassa.

Myynti ei enää tullut yllätyksenä

Ooperin myynti ei tullut yllätyksenä. Ryhdin puheenjohtaja Olli Virtanen kertoi Raumalaisen haastattelussa jo reilut viisi vuotta sitten seuran pyrkivän eroon liikuntahallista, joka rakennettiin talkoilla.

Ooperin niin sanotulla mutteri-osalla on ollut hyvin käyttöä, mutta liikuntahalli on enimmäkseen tyhjänä. Vakiovuoroja on enää vähän.

Ryhdin aikoinaan laaja urheilutoiminta on jo vuosia ollut liki nollassa. Seura-aktiivien määrä on niin ikään vähentynyt, joten rakennuksen markkinointi ja ylläpito jäi harvojen talkoohenkisten harteille.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut