Kotimaan matkailuun panostetaan tänäkin kesänä muun muassa pienvenesatamissa

Raumalla on noin 2000 venepaikkaa seitsemässä eri satamassa. Kuva: arkisto/Juha Sinisalo

Koroanpandemian aiheuttamat haasteet jokaisen päivittäiseen elämään, erityisesti lomiin ja vapaa-aikaan, ovat vahvistaneet paikallisen ja alueellisen turismin asemaa. Tämä on huomattu myös pienvenesatamissa keskisen Itämeren alueella. Niissä tehdyt parannukset ovat keskeisessä roolissa palveluiden tarjoamisessa.

EU-rahoitteinen CBSmallPorts-projekti tukee pienvenesatamien kestävää kehitystä ympäristöystävällisillä toimilla ja investoinneilla. Satamien energiatehokkuuden edistäminen, niin energianlähteiden kuin veneilijöiden käyttämän sähkön osalta on toiminnan keskiössä.

CBSmallPorts on osa isompaa kokonaisuutta, jossa EU- rahoituksella on parannettu viime vuosina kaikkiaan noin 150 pienvenesataman palveluita ja infrastruktuuria. CBSmallPorts-hanke työskentelee suomalaisten, ruotsalaisten, virolaisten ja latvialaisten satamien parissa.

– Kulunut kevät on ollut erittäin kiireinen suomalaisille pienvenesatamille, jotka ovat osa CBSmallPorts-kokonaisuutta, kertoo projektin vetäjä Minna Keinänen-Toivola Samkista.

Veneilijöille suunnattuja uusia palveluita myös testataan käytännössä. Tänä kesänä CBSmallPorts-tiimi tekee tiivistä yhteistyötä Sailing FUGA -tutkimusretken kanssa. Sailing FUGA:n miehistö tekee purjehdusmatkoja CBSmallPorts-lähettiläinä.

– Tavoitteenamme on lisätä tietoisuutta Itämerestä ja näyttää että on mahdollista purjehtia energiatehokkaasti, kertoo S/Y Fugan kapteeni Pellervo Kunnaala.

Lisää aiheesta

Koulurannan venelaituri nro 4 irtosi Vieno-myrskyn kurituksessa

Vain tilaajille Rauman venepaikoilla on nyt uusi isäntä – pienvenesatamien käyttöpäällikkö Pekka Yli-Kauhaluoma kertoo, mistä vapaita paikkoja löytyy ja mikä pysyy suosituimpana satamana