Kotipizzan tilausdata paljastaa: ananas on Suomen suosituin pizzatäyte

Suosituin kolmen täytteen yhdistelmä on ananas–sinihomejuusto–pepperoni.

Suomalaiset ostavat tänä vuonna yli kymmenen miljoonaa Kotipizzan pizzaa. Jo useampi kuin joka viides niistä tilataan Kotipizzan verkkokaupasta. Verkkokaupan keräämät tiedot tarjoavatkin hyvän mahdollisuuden tutkia suomalaisten pizzamakua.

Data antaa myös vastauksen pizzanystävien mielipiteitä vuosien ajan jakaneeseen kysymykseen siitä, kuuluuko ananas pizzaan.

Suomalaisten mielestä kuuluu.

Vuoden 2019 ensimmäisten kymmenen kuukauden aikana verkkokaupasta on tilattu yhteensä yli 1,6 miljoonaa pizzaa. Niistä noin 32 prosenttia sisältää ananasta.

Verkkokaupan ylivoimaisesti suosituin pizza on Perfetta, jonka täytteet asiakas voi valita itse. Kaikkein suosituin Perfetta sisältää vain yhden täytteen, kinkun. Kaikki Perfetta-pizzat mukaan laskettuna ananas on kuitenkin suosituin täyte.

Keskimäärin Perfettaan valitaan 3,1 täytettä. Suosituin kolmen täytteen yhdistelmä on ananas–sinihomejuusto–pepperoni.

Ananaksen suosio vaihtelee jonkin verran alueittain. Suosituinta ananas on Hämeessä, missä noin 38 prosenttia kaikista Perfetta-yhdistelmistä sisältää ananasta. Vähiten ananasta tilataan Pohjois-Suomessa, missä se on mukana alle 33 prosentissa Perfetta-pizzoista.

Kotipizzan verkkokaupan suosituimmat täytteet

  1. Ananas
  2. Kinkku
  3. Pepperoni
  4. Sinihomejuusto
  5. Punasipuli
  6. Tonnikala
  7. Salami
  8. Katkarapu
  9. Herkkusieni
 

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Rauma on jo pullollaan pizzerioita: "Kaikki yritykset eivät voi voida hyvin"

Rauman Kotipizza-ravintola on ainoa laatuaan Suomessa