Kotiväen ja alokkaiden jälleennäkeminen Säkylän varuskunnassa

Vierailuviikonloppu veti tänä vuonna kapteenin mukaan harvinaisen paljon väkeä. Kuva: Jere Grönberg

Varusmiesten kotijoukot pääsivät vierailulle Säkylän varuskuntaan viikonlopun aikana. Sotilaskodissa ja kasarmilla kävikin kuhina, kun kotiväki saapui katsomaan, miten oman alokkaan armeijataipale on lähtenyt käyntiin.

Porin prikaati vastaanotti maanantaina 8. tammikuuta yhteensä 2016 alokasta, joista 85 on naisia. Niinisalossa palveluksensa aloittavia on 1073, Säkylässä taas 943.

Ari-Petteri Tuominen (oik.) kertoi ensipäivien tuntuneen hauskoilta ja kaverihenkeä löytyneen. Kuvioihin on kuitenkin jo tullut rutiinia ja kuria. Kuvassa myös Ari, Tim ja Mirka Tuominen. Kuva: Jere Grönberg

Neljä nuorta naista, Vanessa De Moor, Vera Taivassalo, Milja Kuivalainen ja Pauliina Salonen, kertovat odottavansa innolla sitä, mitä armeija-aika tuo tullessaan.

– Loppuvuodesta on edessä kiinnostavimmat asiat, kun päästään oppimaan muutakin kuin kaikille opetettavia perusasioita, De Moor totesi.

"Armeijassa naiset pitävät yhtä", toteavat Vanessa De Moor, Vera Taivassalo, Milja Kuivalainen ja Pauliina Salonen. Kuva: Jere Grönberg

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.