Koulujen opintomatkoilta sekä iloa että oppia

Rauman Lyseon lukiossa opiskelijavaihdoilla ja opintomatkoilla on pitkät perinteet.

Kuun lopussa ulkomaanretkihankkeiden pitkä lista saa jatkoa, kun Rauman Lyseon lukion, Eurajoen lukion sekä Pomarkun lukion oppilaista ja opettajista koottu 21 hengen ryhmä matkaa kolmeksi päiväksi Ranskan ja Sveitsin rajalle CERN:iin, maailman suurimpaan hiukkasfysiikan tutkimuskeskukseen.

– Riitta Rinta-Filppulan ideoimia matkoja on järjestetty vuodesta 2000. Tämä on toinen kerta kun meidän hyväksyttiin mukaan, iloitsee Rauman Lyseon lukiosta matkalle lähtevä apulaisrehtori Ilkka Korventausta.

60-vuotisjuhlavuottaan vietävä CERN on tunnettu keksinnöistään: tutkimuskeskuksessa on kehitetty esimerkiksi Internet ja Higgsin hiukkanen.

Kolmipäiväisen tiedeleirin ohjelmaan kuuluu luentoja ja esittelykierroksia. Mahdollisuuksien mukaan kolmen lukion kokoonpano saattaa vierailla myös YK:ssa tai Punaisen Ristin päämajassa.

Korventausta uskoo, että työläistä valmisteluista huolimatta opintomatkoista hyötyvät sekä opiskelijat että opettajat. Matkat tarjoavat paitsi mahdollisuuden avartaa näkemystään muista maista, myös uusia oppeja koulumaailmaa varten.

– Matkoilla testataan käytännön kielitaitoa, ja opiskelijat pääsevät näkemään miten erilainen koulumaailma voi muualla olla. Myös opettajat pääsevät kehittämään omaa ammattitaitoaan, Korventausta luonnehtii.