Kouluruoka on makuja ja matematiikkaa

Raumanmeren kouluruokalassa tarjottiin keskiviikkona broilerpyöryköitä, currykastiketta, perunaa ja paprika-porkkanasalaattia.

– Meillä kiertää käytössä kuuden viikon mittaiset ruokalistat, joiden ravintosisältöjä peilataan annettuihin suosituksiin. Koulussa syödyn aterian tulisi kattaa yksi kolmasosa nuoren päivän energiansaannista, tuotantopäällikkö Eija Väinölä kertoo.

Keskiviikkoisen broilepyörykkäannoksen raaka-ainekustannukset ovat 1,02 euroa, mikä on noin kolmasosa kaikista annokseen ja sen valmistukseen liittyvistä kuluista.

Vuodenaikavaihteluita kiertävissä listoissa ei juurikaan ole.

– Pystymme kuitenkin huomiomaan erilaisia teemoja kuten sadonkorjuun, joulun tai vapun ruokasuunnittelussa, Väinölä kertoo.

Leipäviikolla voidaan panostaa aterian ohessa tarjottaviin leipiin.

– Tarjolla on aina koulunäkkiä ja vaihtelevasti myös pehmeää leipää. Pehmeää leipää ei tarjota kaikkina päivinä, sillä silloin nuoret saattavat korvata muun aterian pelkällä leivällä.

Suosituimpia ruokia koululaisten keskuudessa ovat makaronilaatikko, uunimakkara, pastaruuat ja broileri sekä riisi.

Lue lisää torstain Länsi-Suomesta ja katso, miltä näyttävät urheilijanuoren ja kasvissyöjän kouluruoka-annokset.