Kouluruoka päihitti ravintolatarjonnan

Pyhärannan lastenparlamentin ehdotuksesta alakoululaiset pääsivät valitsemaan elokuvapäivän jälkeisen lounaspaikan ja lounaan. Rohdaisissa ja Reilassa valittiin hampurilaispaikan sijasta oman keittäjän luomukset.

– Vaikka äänestys olikin varsin tiukka, on hienoa, että oppilaat arvostavat oman koulun keittiötä, naurahtaa Reilan koulun keittäjä
Kirsi Inkinen .

Hänen vaihtoehtoinen menuunsa kuulosti lasten mielestä varsin oivalta ratkaisulta. Pitsa jätti taakseen vaihtoehtoina olleet uunilohen ja kanan. Keittäjä on luvannut pitsan lisäksi valmistaa myös herkullisen jälkiruuan.

– Veikkasimme opettajien kesken täysin väärin. Olimme varmoja, että hampurilaisateria vie selvän voiton. Onneksi olimme väärässä, kertoo Reilan koulun johtaja
Outi Ankelo .

– Koulun oma keittiö on niin opetuksen kuin ruokailunkin tähden erittäin tärkeä. Jo pelkkä ruuan tuoksu ateriaa valmistettaessa luo hyvän tunnelman, Ankelo selvittää.

Hänen mukaansa koulun oma keittäjä on tosi tarpeellinen. Ruokailu on myös yksi kasvatustekijä.

– Ruokailuun liittyvät käytöstavat tulevat oppilaille tutuiksi. Oman keittäjän valmistama ruoka myös maistuu oppilaille, Ankelo kertoo.

Keittäjä Kirsi Inkinen valmistaa arkipäivisin parhaimmillaan 70 ateriaa. Kouluun aterioita valmistetaan viitisenkymmentä päivässä. Lisäksi keittiöstä ruokansa hakee naapurissa sijaitseva ryhmäpäivähoitokoti. Lisäksi Inkinen valmistaa vuorotellen Ihoden keittiön kanssa aterioita ikäihmisille.