Koulut noudattavat etäsuosituksia – Samk avaa kirjastojaan ja Winnova järjestää koulutuksia kokoontumisrajoituksen huomioiden

Opintojen etenemistä valvotaan etäopiskelussa tarkasti.

Suomen hallitus linjasi maanantaina, että muun muassa lukioissa, ammatillisissa oppilaitoksissa ja korkeakouluissa on mahdollisuus palata 14. toukokuuta alkaen lähiopetukseen hallitusti ja porrastetusti.

Valtioneuvosto kuitenkin suositteli, että yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa, lukioissa, ammatillisessa opetuksessa, vapaassa sivistystyössä sekä aikuisten perusopetuksessa jatketaan etäopetusta lukukauden loppuun.

Rauman Lyseon lukio tiedotti jo tiistaina, että etäopetus jatkuu lukuvuoden loppuun saakka.

Lukion rehtori Jussi Paavola perusteli päätöstä sillä, että lukuvuosi on 14. toukokuuta jo niin pitkällä, ettei paluu lähiopetukseen olisi perusteltua.

Lukiossa jäisi itse asiassa vain neljä lähiopetuspäivää, sillä Rauman Lyseon lukiossa alkaa koeviikko 20. toukokuuta.

Opintojen etenemistä valvotaan tarkasti

Samanlaisia ratkaisuja tehtiin myös muissa kouluissa.

Rauman opettajankoulutuslaitoksella etäopiskelu jatkuu kesään saakka, sillä Turun yliopisto tiedotti tiistaina sivuillaan, että etäopetus ja -opiskelu jatkuvat 31. heinäkuuta asti.

Sataedu jatkaa etäopetusta pääsääntöisesti toukokuun loppuun asti. Kotoutumiskoulutukset ja työvoimakoulutukset jatkuvat lähiopetuksena läpi kesän hygienia- ja turvallisuussäännöt huomioiden.

Winnova tiedotti keskiviikkona noudattavansa maan hallituksen suosituksia pitäytyä etäopiskelussa.

– Tärkeimmät tehtävämme on varmistaa, että valmistuminen toteutuu ja opinnot etenevät.

– Meillä on ollut koko ajan selvää se, mitä teemme etäopinnoissa tai työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa. Toukokuun loppuun mennessä on tarkoitus tavata jokainen opiskelija etänä tai läsnä ja varmistaa, että opinnot ovat edenneet. Jos eivät ole, niin alkusyksyyn mennessä ehdimme tehdä korjausliikkeet, Winnovan rehtori Juha Vasama sanoo.

Orientaatioviikko pidetään suunnitellusti

Winnova aikoo kuitenkin käynnistää lähiopetuksena muun muassa kasvupalvelu- ja työvoimakoulutuksia sekä yrityskoulutuksia 14. toukokuuta alkaen kokoontumisrajoitukset huomioiden.

– Työvoimakoulutus on tärkeä keino täydentää tai päivittää osaamista sekä lyhentää näin kriisin taloudellisia seurauksia yhteiskunnassamme, Vasama perustelee.

Sen lisäksi Winnovassa toteutetaan suunnitelman mukaisesti uusille valituksi tuleville perustutkinto-opiskelijoille orientaatioviikko kesäkuun 29. päivä alkaen.

Vasaman mukaan silloin pitää huomioida tarkkaan, että viidenkymmenen hengen kokoontumisrajat eivät ylity.

Vasaman mukaan opetuksessa on huomioitu hygienia monin tavoin. Esimerkiksi käsidesejä on muun muassa jokaisen kopiokoneen lähistöllä ja näppäimistöille on tarjolla pyyhkeitä.

– Turvavälin noudattaminen on ehdottoman tärkeää. Ruokailupaineita ei ole kuin vasta orientaatioviikoilla, jolloin teemme joko enemmän jakopisteitä tai sitten porrastamme kellonaikojen mukaan ruokailua, mutta yksityiskohdat määrittyvät myöhemmin.

Samk etäopiskelee, mutta avaa kirjastojaan

Samkin toimitusjohtaja ja rehtori Jari Multisilta kertoi keskiviikkona Länsi-Suomelle, että myös heillä etäopiskelu jatkuu loppulukuvuoden. Samkissa suositellaan myös etätyötä aina heinäkuun loppuun saakka.

Samalla Samk kuitenkin avaa kampuksiaan vaiheittain 14. toukokuuta alkaen.

Kirjastossa alkaa lainaustoiminta 14. toukokuuta niin, että verkon kautta voi tilata ja noutaa lainansa. Porin ja Rauman kampuksien kirjastot aukeavat 1. kesäkuuta.

– Avaamme myös tenttiakvaarioita, jotta opiskelijat voivat halutessaan tenttiä siellä turvavälit säilyttäen. Tosin loppukevään kurssien kaikki tentit suoritetaan verkossa etänä, joten paljoa ruuhkaa akvaarioihin ei tule.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut