Sähköt saatu jo palautettua enemmistöön kotitalouksista Kourujärvellä – laajan katkon syy oli kärähtänyt kaapelipääte

Sähköä ei tällä hetkellä tule ainakaan Puolukkatielle.

| Päivitetty

Kourujärven alueella oli kuuden aikaan maanantaina vika jopa 1900 asiakkaan sähkönjakelussa, selviää Rauman Energian vikakartasta.

Sähköyhtiö ei ole vielä tiedottanut vian syytä, mutta pelastuslaitokselle klo 17.49 tullut hälytys todennäköisesti selittää tilanteen.

Päivystävä palomestari Miikka Jylhä kertoo, että Karpalopolulla sijaitseva sähkökeskus on kärähtänyt ja savuttaa. Tapahtuman syystä ei ole tietoa, mutta vika on ilmeinen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Länsi-Suomen toimittaja tavoitti Karpalopolulta Kourujärven päiväkodin päästä ennen seitsemää Vertekin asentaja Mika Vikmanin. Vikman kertoi, että Puolukkapolun muuntamosta oli päässyt poksahtamaan kaapelipääte.

Kyseinen kaapelipääte ohjaa sähkönsiirtoa Puolukkatielle, joka on yhä ilman sähköä. Turvakytkin katkaisi sähköt myös muista kaapelipäätteistä, minkä takia sähköt olivat poikki niin laajalta alueelta.

Nyt muille alueille on saatu palautettua sähköjä etäyhteydellä. Kymmentä yli seitsemän vikakartassa näkyi vika enää reilun 200 kotitalouden sähkönjakelussa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Sähköjen takaamista Puolukkatielle samalla, kun kaapelipäätettä korjataan, pohditaan parhaillaan. Vikmanin mukaan aggregaatti on yksi vaihtoehto.

– Mahdollisimman nopeasti yritetään saada sähköt takaisin joka tapauksessa, tavalla tai toisella, sanoi Vikman.

Länsi-Suomi seuraa tilannetta.

Uutista päivitetty 19.10.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut