Kourujärven puukotuksen esitutkinta valmistumassa – rikosnimike vaihtui: miestään puukottanutta naista epäillään törkeästä pahoinpitelystä

Nainen vahingoitti miestään teräaseella asunnossaan lokakuussa. Lea Leikarin tapauksesta sen sijaan ei ole uutta kerrottavaa.

Raumalla tapahtunutta väkivallantekoa pidettiin aluksi tapon yrityksenä, mutta esitutkinnassa nimike muuttui törkeäksi pahoinpitelyksi. Teko tapahtui Kourujärvellä sijaitsevassa yksityisasunnossa viime lokakuussa.

Kourujärvellä viime lokakuussa tapahtuneen puukotuksen esitutkinta on valmistumassa, ja aineisto lähtee syyttäjälle syyteharkintaan lähiaikoina. Asiasta kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hiltula Rauman poliisiasemalta.

Hiltula kertoo, että epäillyn rikoksen nimike on muuttunut esitutkinnan aikana. Kun tapahtuneesta kerrottiin pian sen jälkeen, nimike oli vielä tapon yritys.

Epäilty tapon yritys Raumalla: nainen iski miestään teräaseella Kourujärvellä ja aiheutti hengenvaaralliset vammat – epäilty ei ole vangittuna

– Nyt juttu on lähdössä meiltä syyttäjälle törkeänä pahoinpitelynä. Tutkintanimike on vaihtunut esitutkinnassa esiin tulleiden seikkojen vuoksi, Hiltula sanoo.

Teon taustat poliisin tiedossa

Teosta epäillään naista, joka vahingoitti miestään teräaseella. Hiltulan mukaan kyse on veitsestä.

Väkivallanteko tapahtui naisen asunnossa, sillä nainen ja mies asuivat eri osoitteissa.

Alkuvaiheessa jutun tutkinnanjohtajana toiminut rikoskomisario Pekka Filppula kertoi Länsi-Suomelle lokakuussa, että epäilty ja uhri ovat pariskunta, jolla on myös yhteisiä lapsia.

Tekoa edelsi pariskunnan keskinäinen riita, ja alkoholillakin oli osuutta asiaan.

Kimmo Hiltulakaan ei pysty tässä vaiheessa juuri enempää valottamaan, mitkä asiat tekoon johtivat. Hiltula ei esimerkiksi kommentoi, onko parilla aiempaa historiaa lähisuhdeväkivallasta.

Teon taustat ovat kuitenkin poliisilla melko hyvin tiedossa.

– Motiivista on muodostunut ihan hyvä käsitys. On saatu selviteltyä, että mikä tällaiseen tekoon on johtanut, Hiltula muotoilee.

Uhrin vammat vaativat sairaalahoitoa

Epäilty ei ole missään vaiheessa ollut teon jälkeen varsinaisesti vangittuna. Pidätettynä hän oli sen jälkeen, kun hänet otettiin kiinni tapahtumapaikalta.

Uhri sai teossa vammat, joita Filppula kuvaili lokakuussa hengenvaarallisiksi.

Mies pääsi kuitenkin sairaalahoidosta kotiin toipumaan melko pian.

Teosta saataneen seuraavaksi uusia tietoja syytteennoston ja sitä seuraavan oikeuskäsittelyn myötä.

Lea Leikarin tapauksesta ei uutta kerrottavaa

Viime vuonna Rauman seudulla tapahtuneisiin epäiltyihin väkivaltarikoksiin lukeutuu myös Lea Leikarin tapaus.

Poliisi epäilee, että joulukuun lopulla maastosta kuolleena löytynyt Leikari menehtyi nimenomaan henkirikoksen seurauksena.

Mitä tapauksen tutkinnalle kuuluu, rikoskomisario Kimmo Hiltula?

– Sen suhteen ei tällä hetkellä ole mitään uutta kerrottavaa. Tutkinta jatkuu, ja aikataulusta on vaikea sanoa, miten se etenee, Hiltula sanoo.

Aiemmin Hiltula kertoi, että yksi tutkintalinja on hieman muita vahvempi. Näin on edelleen.

– Sen saman linjan tutkimista on jatkettu.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut