Köyliöstä kiistetään pikainen kuntaliitos Säkylän kanssa

Köyliön kunnanvaltuuston puheenjohtaja Veli-Pekka Suni kiistää tiedot, jonka mukaan Köyliössä oltaisiin yksituumaisesti lähdössä mukaan neuvottelemaan Köyliön ja Säkylän kuntaliitoksesta.

Asiasta on kyllä hänen mukaansa hyvässä hengessä keskusteltu mutta maanantaiseen Säkylän kunnanhallitukseen tuotua yhteistä kuntaliitospaperia eivät Köyliön valtuuston puheenjohtaja Suni eikä kunnanhallituksen puheenjohtaja Mika Männistö ole allekirjoittanut.

Suni muistuttaa, että Köyliö on ollut kuntaliitosasiassa aloitteellinen mutta kunnan ensisijaisena tavoitteena on monikuntaliitos. Säkylän lisäksi he haluaisivat mukaan myös Huittisten kaupungin.

Suni myös tähdentää, ettei päätös yhdistymisestä ehdi vielä ensi vuoden alkuun.

Aamulla kerrottiin, että Säkylän ja Köyliön kuntien johtavien luottamushenkilöiden neuvotteluissa on päästy yhteisymmärrykseen kuntaliitosneuvottelujen aloittamisesta. Tavoitteena olisi synnyttää uusi kunta jo ensi vuoden alusta. 

Köyliöläisten lisäksi yhteiseen paperiin on kirjattu Säkylän kunnanhallituksen puheenjohtaja Jarkko Jaspan ja valtuuston puheenjohtaja Esko Eelan nimet. Sunin mukaan tässä tapauksessa aloitteellisia ovat olleet säkyläläiset. 

Säkylän kunnanhallitus suhtautui maanantaisessa kokouksessaan myönteisesti ajatukseen mutta odottaa vielä Köyliön kunnanhallituksen kantaa. Köyliössä paperi oli kunnanhallituksessa mutta jatkosta päätöstä ei vielä tehty vaan asiaan palataan valtuuston iltakoulussa ensi maanantaina.