Kriisiviestinnän analyysi Olkiluodon häiriötilanteesta ehdolla kansainvälisen viestintäpalkinnon saajaksi

Olkiluodon analyysin laatinut Retrieverin serniorianalyytikko Tanja Vaari antoi STUKille tunnustusta viestinnän arvioinnista ja läpinäkyvyydestä.

Mediaseuranta- ja analyysitoimisto Retriever teki Säteilyturvakeskus STUKin toimeksiannosta kriisiviestintäanalyysin Olkiluodon ydinvoimalassa joulukuussa 2020 tapahtuneesta poikkeuksellisesta häiriötilanteesta.

Tämä analyysiraportti ja STUKin viestinnän onnistumisen arviointi on nyt nostettu ehdolle parhaan kriisiviestintäarvioinnin palkinnon saajaksi kansainvälisen viestinnän mittaamisen kattojärjestön Amecin kilpailussa.

Olkiluodon häiriötilanne oli viestinnällisesti erittäin haastava, sillä vaaratiedottamiselle ei ollut aihetta, mutta kansalaiset erityisesti Olkiluodon lähialueilla kokivat tarvitsevansa tietoa erittäin nopeasti ja tehokkaasti.

– Analyysin tuomat tiedot ovat johtaneet STUKissa viestintäohjeistusten päivitykseen ja laajemmin muiden viranomaisten ja sidosryhmien kanssa valmiusviestinnän viestintävastuiden uudelleenarviointiin, toteaa STUKin viestintäpäällikkö Piia Kaijanto.

Viestinnän mittaamisen palkinnot jaetaan virtuaalisessa palkintojenjakotapahtumassa marraskuussa.

Juttua korjattu 11.28. Kuvassa Retrieverin seniorianalyytikko Tanja Vaari, ei STUKin viestintäpäällikkö Piia Kaijanto. 

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Tieto kulki nopeammin Ruotsiin kuin Raumalle: ydinvoimalan poikkeustilanne toi esille tiedonkulun pullonkauloja