Luvian Verkkorannan entinen kesäkoti Krikutilli täyttyi luvialaisesta taiteesta

Luvian Verkkorannan entinen kesäkoti-täysihoitola tarjoaa hienot puitteet monimuotoiselle taiteelle.

| Päivitetty

Eurajoen Luvian Verkkorannassa sijaitsee vuonna 1927 valmistunut entinen kesäkoti-täysihoitola, jota on remontoitu vähän kerrallaan vuodesta 2010 lähtien.

Meren rannalla sijaitseva komea rakennus ja sen pihapiiri tarjoavat upeat puitteet sunnuntaina avatulle taidenäyttelylle.LuviaINSIDE Out esittelee 32 luvialaislähtöisen tai paikkakuntaan jollain muulla tavalla kytkeytyvän taiteilijan teoksia: maalauksia, veistoksia ja installaatioita.

– Valtaosa taitelijoista asuu ja työskentelee nykyäänkin Luvialla, osa taas on kotoisin täältä, kertoo itsekin Luvialla asuva taidemaalari Mollu Heino.

Kaikille luvialaistaiteilijoille avoin näyttelyKevättalvella hän kokosi toisen luvialaisen kuvataiteilijan Maria Leppäsen kanssa joukon paikallisia taiteilijoita ensimmäiseen LuviaINSIDE -näyttelyyn.

Keskustan näyteikkunoihin ja liiketiloihin levittäytynyt näyttely jäi koronan takia lyhyeksi, minkä vuoksi taiteilijakaksikko päätti järjestää uuden, entistäkin laajemman katsauksen luvialaiseen taiteeseen – syntyi LuviaINSIDE Out.

– Haluamme tuoda paikkakunnan taidetta esille monipuolisesti ja rohkaista luvialaisia taiteentekijöitä mukaan näyttelytoimintaan.

Heino muistuttaa, että molemmat näyttelyt ovat olleet avoimia kaikille luvialaistaiteilijoille.

– Olemme iloisia, että kiinnostusta näyttelyyn osallistumiseen on riittänyt; Krikutillin näyttelyynkin ilmoittautui taas uusia taiteilijoita, ja nyt koko talo on täynnä taidetta, Heino ihastelee.

LuviaINSIDE Out -näyttelyn teoksia löytyy sekä remontoidusta Krikutillin alakerrasta että vielä korjausta odottavasta kakkoskerroksesta, jossa aikoinaan sijaitsi täysihoitolan majoitushuoneet.

Repaleiset tapetit ja menneiden vuosien elämisen jäljet luovat jännittävän taustan luvialaistaiteelle. Krikutillin pihalla on veistoksia ja näyttelyn ripustusta suunnitelleen Maria Leppäsen installaatio Sattumuksia. Matti Luotolan valokuvia löytyy myös Luvian Laitakarin BarPurjeesta.

LuviaINSDE Out Krikutillissä eli Luvian Verkkorannan kesäkodilla (Verkkorannantie 95) elokuun puoliväliin asti. Kesäkuussa näyttely ja kesäkahvila auki to ja su klo 16–19.

Juttua korjattu 16.6. ensimmäisen kuvatekstin osalta: Veistos: Kaisu Korpela "Suojaan"  ja maalaukset: Simo Korpela "Maisema I " ja "Maisema II". Kuva: Maria Leppänen

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut