Kristiina Salonen: Mahdolliset Kaipolan sulkemisesta seuraavat toimenpiteet on ulotettava koskemaan myös Raumaa

Rauman sataman tilanteeseen lauantaina tutustuneet SDP:n kansanedustajat Niina Malm ja Kristiina Salonen katsovat, että teollisuuden tilaa ja tukitoimia on tarkasteltava yhtenä kokonaisuutena.

| Päivitetty

UPM ilmoitti elokuun alussa sulkevansa Kaipolan tehtaan. Vaikutukset ulottuvat Rauman satamaan asti, muistuttavat lauantaina satamassa vierailleet SDP:n kansanedustajat.

Keskustelussa teollisuuden tilanteesta jää usein vähemmälle huomiolle teollisuuteen tukeutuvien alueiden välinen vahva yhteys Suomen kokoisessa maassa.

Näin toteavat tiedotteessa SDP:n 1. varapuheenjohtaja Niina Malm ja eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kristiina Salonen. He tutustuivat lauantaina Raumalla muun muassa sataman tilanteeseen.

Kansaedustajat pitävät Suomen teollisuuden haasteiden ratkaisemiseksi välttämättömänä, että teollisuuden tilaa ja tukitoimia katsotaan yhtenä kokonaisuutena..

– Esimerkiksi Kaipolan paperitehtaan sulkeminen vaikuttaa myös Rauman sataman tavaraliikenteen määrään, jonka vaikutusten arvioidaan olevan satamaoperaattorille jopa satojatuhansia tonneja.

Malmin mukaan tehtaiden sulkemisella on vakavat seuraukset valtakunnallisesti.

– Yhden tehtaan sulkeminen voi pahimmillaan käynnistää syvien vaikeuksien aallon koko vientiketjulle, joka ulottuu monelle alueelle.

Kaipolan paperitehtaan sulkeminen heijastelee ongelmia suoraan myös Raumalle, Salonen huomauttaa.

– Näen, että teollisuudella on Suomessa hyvät tulevaisuudennäkymät, mutta meidän on osattava osaltamme tukea välttämätöntä teollisuuden uudistumista, jota pysymme kisassa mukana. Mahdolliset Kaipolan sulkemisesta seuraavat toimenpiteet on ulotettava koskemaan myös esimerkiksi Raumaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut