Kristiina Salonen vahva ehdokas Kiurun tuuraajaksi: "Suhtaudun avoimesti, jos ihmiset haluavat minut siihen nostaa"

Helsingin Sanomat nosti kaksi nimeä vahvimmin esille peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) äitiysloman tuuraajiksi. Lehden mukaan nämä ovat kansanedustajat Aki Linden ja Kristiina Salonen.

| Päivitetty

Helsingin Sanomat nosti kaksi nimeä vahvimmin esille perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) äitiysloman tuuraajiksi. Lehden mukaan nämä ovat kansanedustajat Aki Linden ja Kristiina Salonen.

– En ole vielä asiaa päässäni pyöritellyt, mutta lämmittäähän se mieltä, että oma nimi on esille nostettu. Suhtaudun avoimesti, jos ihmiset haluavat minut siihen nostaa, kommentoi Salonen Länsi-Suomelle.

– Luontevin jatkumo omaan poliittiseen tekemiseen olisi tämäntyyppinen ministerin paikka, hän pohtii.

Salosen koulutustausta ja työhistoria täyttää hyvin tärkeimpinä pidetyt kriteerit tälle postille. Salonen mainittiin ehdokkaana jo silloin, kun porilaiselle Kiurulle salkku päätettiin antaa.

– Poliitikot ovat maallikkoja. Ei heidän välttämättä tarvitse olla alan ammattilaisia, muttei siitä varmasti haittaakaan ole, jos tuntee alan.

SDP:n puoluehallitus oli koolla torstaiaamuna ja päätti kutsua koolle ylimääräisen puoluevaltuuston tammikuun lopulla. Virallinen päätös tehdään silloin, mutta valinta vähintään pohjustetaan vahvasti sitä ennen.

Demariperinteen mukaisesti puolueen puheenjohtajalla on yleensä ollut aktiivinen rooli ministerivalinnoissa. Etenkin, kun puheenjohtaja on myös pääministeri.

Helsingin Sanomien haastattelemien puoluelähteiden arvioissa vahvana ehdokkaana mainitaan Linden, mutta myös Salosen nimi "nousi esiin useita kertoja".

Lindén on ensimmäisen kauden kansanedustaja. Hän on lääkäriurallaan ollut muun muassa Porin terveyskeskuksen ylilääkäri, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja ja viimeisenä ennen eläkkeelle jäämistään HUSin toimitusjohtaja.

Salonen valmistui viime vuoden lopulla sosiaali- ja terveyshallintotieteen maisteriksi. Hän työskenteli Raumalla sosiaalialan tehtävissä ennen valintaa kansanedustajaksi. Eduskunnassa hän istuu kolmatta kautta. Salonen on puolueen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja.

Kumpikin on myös aluevaaliehdokas, Salonen Satakunnassa ja Linden Varsinais-Suomessa.

HS:n lähteet mainitsevat ministeriehdokkaina myös Johanna Ojala-Niemelän, Merja Mäkisalo-Ropposen, Anneli Kiljusen, Matias Mäkysen, Antti Lindtmanin ja Antti Rinteen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut