Kristiina Salonen Väyläviraston investointiohjelmasta: "Kasitielle jäämässä vielä merkittäviä puutteita"

Väyläviraston investointiohjelma on virkamiesesitys, jossa ehdotetaan vuosina 2022-2029 toteutettavat liikennehankkeet.  Kasitien risteys Laitilassa ei ole tämän vuosikymmenen investointilistalla.

Lopulliset päätökset toteutettavista hankkeista tekee kuitenkin aina eduskunta.

Kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) kommentoi, että ohjelmassa on mukana Satakunnalle tärkeitä hankkeita, mutta myös puutteita.

– Investointiohjelmassa on tunnistettu alueen kehittämistarpeita ja joidenkin tärkeimpien liikennekohteidemme kiireellisyys. Rahoitettavaksi on nostettu esimerkiksi Vt 2 parantaminen Porin keskustassa. Pidän kiitettävänä myös sitä, että suomalaisen raideliikenteen kilpailukyvylle tärkeä Tampere-Pori/Rauma-radalla toteutettava Digirata-hanke on nostettu ohjelmassa esiin, Salonen kommentoi.

Lisäinvestointeja kaivataan

Pääväyläasetuksen mukaan pääväylien nopeusrajoitusten tulisi yltää maanteillä vähintään 80 kilometriin tunnissa. Kasitiellä tämä palvelutaso ei kuitenkaan toteudu huonojen ja kapeiden tieosuuksien sekä taajamien tasoristeysten vuoksi.

– Länsirannikon satamien kautta kulkee lähes puolet Suomen ulkomaankaupan kuljetuksista ja raideyhteyden puuttuminen korostaa entisestään kasitien merkitystä tavaraliikenteen väylänä.

– Pääväyläasetuksen mukainen palvelutaso ja liikenteen turvallisuus edellyttävät valtion budjetista lisäinvestointeja kasitielle vielä seuraavan kahdeksan vuoden aikana, kuten esimerkiksi nelikaistaosuuksia Porin ja Rauman välille ja Varsinais-Suomessa sijaitsevan Laitilan risteysalueen parantamisen, Salonen painottaa.

Salosen mielestä investointiohjelmassa olisi ollut tärkeää huomioida myös tulevan Rauman seisakkeen ylläpitokustannukset.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Laitilan risteysremontti ei toteudu vuosikausiin? –  ”Karu totuus on, että toiset arvotettiin meidän edelle”, harmittelee kaupunginjohtaja

Vain tilaajille Eletäänkö nyt kohtalonviikkoja Laitilan pullonkaularisteyksen kannalta? Kattelus: "Kyllä tämä riihi on se hetki, jolloin asiasta pitäisi päättää"