Helsinkiläinen Sini Saarikoski halusi tulla opiskelemaan käsityökasvatusta nimenomaan Raumalle, koska piti paikkakuntaa perinteisenä käsityökaupunkina. Nyt koko tutkinto-ohjelman yllä leijuu lakkauttamisen uhka. Se on kolmatta uravalintaansa kokeilevalle Saarikoskelle suuri harmi, sillä käsityön opettaminen tuntuu omalta jutulta. KUVAT: Juha Sinisalo

Sini Saarikoski ompelee kuviota nahkaiseen lappuun Rauman OKL:n Teknika-rakennuksen avarassa salissa, jonka pöytien ääressä opiskelijat tekevät omatoimisesti kuka mitäkin. Toista vuotta käsityökasvatusta opiskeleva Saarikoski hymyilee saadessaan tehdä opiskelutovereidensa kanssa sitä, mistä pitää. Samalla juuri samasta syystä mielessä kytee huoli: mitä, jos pian ei enää saakaan?

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Sanoinkuvaamattoman iso merkitys raumalaiselle urheilulle – Rauman OKL:n käytävillä on nähty kansainvälisiltä kentiltä tuttuja urheilijoita, mutta ennen kaikkea urheilun opettamiseen innostuneita ihmisiä

Vain tilaajille Rauma sorvaa tukipakettia, valmis maksamaan OKL:n säilymisestä

Vain tilaajille Uutinen lakkautusuhasta sai Rauman OKL:n opiskelijat shokkiin ja kyyneliin kesken pikkujouluristeilyn: "Kukaan ei tiedä, mitä tulee tapahtumaan"

Vain tilaajille Shokki Seminaarinmäellä: LS:n näkemässä esityksessä Rauman OKL on säästökohteiden listalla ensimmäisenä – "Nyt ollaan kovan paikan edessä"