Kuivuus kiusaa viljelijöitä - Sucros maksaa juurikkaan viljelijöille ennakkomaksua

Kuivuus on saanut monet peltokasvien viljelijät taloudellisesti tiukoille. Sucros reagoi antamalla pienen ennakkomaksun juurikkaan viljelijöille. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Sucros maksaa poikkeuksellisen kuivuuden takia sokerijuurikkaan viljelijöille heinäkuun lopussa korkovapaan ennakkomaksun vuoden 2018 juurikastoimituksista. Se vastaa noin 15 prosenttia keskimääräisestä juurikkaan hinnasta.

Sucroksen maatalousjohtaja Tero Tanner korostaa, että juurikassadosta voi yhä tulla hyvä, koska kasvukaudesta on puolet jäljellä.

Sucros haluaa nostaa Säkylän sokeritehtaan valkosokerituotannon 100 miljoonaan kiloon. Sitä varten tarvitaan lisää sokerijuurikkaan viljelijöitä.

– Haluamme hinnoittelulla sekä muilla toimenpiteillä varmistaa, että sokerijuurikas on yksi kannattavimmista viljelykasveista ja viljelijät kokevat meidät hyväksi kumppaniksi, Tanner sanoo.

Viime viikonloppuna Okra-maatalousnäyttelyssä Sucros solmi neljän päivän aikana 194 viljelysopimusta vuodelle 2019. Noin kolmasosa nykyisistä sopimusviljelijöistä vieraili osastolla ja teki sopimuksen.

– Moni viljelijöistä myös kasvatti viljelyalaa. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun sopimuksia tehdään tulevalle vuodelle näin aikaisin, ja tälle on selvästi tilausta.