Kuka myrkytti Pidesluodon puut? – Samalla kadulla jo toinen puumyrkytys

Pidesluodossa paljastui samalla kadulla jo toinen puumyrkytys. Kohteeksi joutui myös vanha vaahtera.

Pidesluodossa on paljastunut toinen puumyrkytys saman kadun varrelta.

Länsi-Suomi uutisoi viime viikolla (LS 16.8.) Pidesluodossa tapahtuneesta pihapuun myrkytyksestä. Koivun runkoon oli porattu kaksi reikää, joihin oli laitettu tuntematonta myrkkyä. Teko paljastui viime keväänä, kun talon omistaja huomasi, ettei puuhun tule enää lainkaan lehtiä.

Jutun julkaisun jälkeen Länsi-Suomen toimitukseen otti yhteyttä Timo Kouvonen, jonka pihalta löytyi keväällä vastaavalla tavalla myrkytetty puu.

Puuvihamielinen vandaali

Kouvonen asuttaa perikunnan omistamaa taloa Pidesluodossa. Hänen lisäkseen talossa asuu vuokralainen.

Keväällä vuokralainen oli huomannut, ettei pihan suureen vaahteraan tule lainkaan lehtiä.

Aluksi Kouvonen arveli, että lähialueella tehdyt rakennustyöt olisivat jotenkin vaikuttaneet puun kuntoon. Puuta katsomassa käynyt puiden kaatoon erikoistunut firma kuitenkin totesi, että puu on myrkytetty. Myöhemmin Kouvosen sisko löysikin puun runkoon poratun reiän.

– Lehdessä julkaistun kuvan perusteella reikä on tehty samalla poralla molemmissa tapauksissa. Kairasta on jäänyt sellainen samanlainen pyöreä kiekko, Kouvonen arvelee.

Kouvosen mukaan vaahtera on luokiteltu maisemapuuksi. Puuta ei ole vielä kaadettu, vaan sen hoitaa kaupunki myöhemmin.

Kouvonen aikoo tehdä nyt asiasta rikosilmoituksen. Hän ihmettelee, kuka haluaa Pidesluodossa myrkyttää vanhoja puita.

– Mikä ihmeen puuvihamielinen vandaali alueella oikein riehuu?

Rikosilmoitus kannattaa

Rauman poliisiaseman rikoskomisarion Hanna Lindbladin mukaan vastaavia puunmyrkytystapauksia ei ole tullut Raumalla vastaan.

Lindbladin mukaan ilkivalta ihmisten kotipihoilla on muutenkin alueella harvinaista. Aivan pienistä teoista ei välttämättä tehdä rikosilmoitusta.

Lindblad muistelee, että tämän vuoden aikana Raumalla olisi tehty vain yksi rikosilmoitus pihalla tehdystä vahingosta, joka ei olisi liittynyt myös johonkin muuhun tapaukseen.

Kyseisissä tapauksissa syyllisten saaminen kiinni on hyvin epätodennäköistä. Kun tekijästä ei ole tietoa, poliisi yleensä keskeyttää esitutkinnan.

Lindblad kehottaa kuitenkin aina tekemään rikosilmoituksen, sillä jos lisätietoa ilmenee, saatetaan tutkinta käynnistää uudelleen.

– Yksittäinen teko on aina hankalampi ratkaista, mutta jos on useita samankaltaisia tapauksia samalla alueella, saattaa juttu alkaa selvitä, hän muistuttaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut