Kuka tahansa meistä voi sairastua

Mielen tasapaino edistää toimintakykyä, terveyttä ja pidentää elinikää. Mielen järkkyminen voi puolestaan aiheuttaa yksinäisyyttä, vihaa, pelkoa ja suurta tuskaa.

| Päivitetty

Lauantaina vietetään perinteistä Maailman Mielenterveyspäivää.

Rauman Mielenterveysseuran vapaaehtoiset istuttavat päivän kunniaksi seitsemän pihlajaa Kaunisjärvenpuistoon yhteistyössä Rauman kaupungin Wihertoimen kanssa. Lisäksi alueelle pystytetään luonnonkivi, joka symboloi suomalaisten graniitin lujaa sielua.

– Sanotaan, että jokaisella puulla, kannolla ja kivellä on oma historiansa, aivan kuin ihmisilläkin. Ihminen on osa luontoa, muistuttaa tukihenkilötoimikunnan puheenjohtaja Ritva Parkkila.

Erilaisilla tapahtumilla ja tempauksilla on suuri merkitys siinä, miten ihmisten kynnystä soittamiseen tai muuhun yhteydenottoon saada madallettua. Häpeä on vieläkin suuri mörkö.

– Tosiasia on kuitenkin se, että kuka tahansa voi sairastua. Mielenterveys koskee meitä kaikkia, eikä siinä pitäisi olla mitään hävettävää, jatkaa Parkkila.

Rauman kriisikeskus Ankkurpaikk'aan tulee vuosittain noin 1 500 kriisipuhelua. Puheluita vastaanottaa noin 40 hengen tukihenkilöjoukko. 

Puiden istutus alkaa Kaunisjärvenpuistossa lauantaina 10.10. klo 12.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut