Kukkia ja puurakentamista Uudenkaupungin superviikonlopussa

Moninaisten kukkien väriloistoa ja taimiharvinaisuuksia on luvassa Uudessakaupungissa lauantaina ja sunnuntaina 25-26.5. kolmatta kertaa järjestettävillä kukkamessuilla. Luvassa on sekä kaupankäyntiä että asiantuntijoiden pitämiä luentoja. Messuilla järjestetään ensimmäistä kertaa myös kesäkukkaistutusten Suomen mestaruuskilpailut. Työllä haetaan innovatiivisuutta kesäkukkien käyttöön. Paikkana on entiseen tapaan Leijonapuisto.

Messuilla mukana on myös televisiosta tuttu Arno Kasvi sekä paikallinen kukkiin hurahtanut Pasklahden Lilja.

Todellisessa superviikonlopussa Kaupunginlahden toisella puolella kutsuvat sekä perinteeksi jo muodostunut Saaristotapahtuma, joka on myös muuttunut kaksipäiväiseksi. Luvassa on monenlaista mielenkiintoista tapahtumaa.

Kokonaan uutta Uudessakaupungissa on Saariston Puurakentamistapahtuma, jonka pääjärjestäjänä toimii Metsäkeskuksen puutuotealan kehittämishanke. Esillä on monenlaista vapaa-ajan raketamiseen liittyvää hauskaa ja hyödyllistä. Tapahtumassa on mukana monia pieniä puualan yrittäjiä tuotteineen. Talotohtori Panu Kaila opastaa korjausrakentamiseen. Lisäksi kuullaan neuvoja jätevesiratkaisuihin sekä tietoja uusista rakentamismääräyksistä.

Kukkamessuille on pääsymaksu, muut tapahtumat ovat ilmaisia.