Kukkiva Kanali ehkä ensi vuonna kunnostukseen - ruohuttuu joka kesä eikä niittokaan aina onnistu

Viime kesänä Pitsiviikon markkinoiden aikaan Rauman Kanali oli näin rehevässä kunnossa. Kuva: arkisto/Pekka Lehmuskallio

Rauman keskustaa halkovan Kanalin kunto on kaupungissa jokakesäinen puheenaihe. Vesikanava ruohottuu häiritsevästi eikä niittäminen aina onnistu, koska vedenpinta on alhainen. Nyt tilanteeseen on ehkä näkyvissä helpotusta.

Suunnitelmissa on, että Kanali kunnostettaisiin ensi vuodesta alkaen. Asia on teknisen valiokunnan käsittelyssä ensi viikolla. Tänä vuonna tehtäisiin kunnostussuunnitelma Kalliokadun ja Vähämaanpuiston väliselle osuudelle. Itse kunnostus eli muun muassa Kanalin syvennys olisi edessä vuonna 2020.

− Jos mitään ei tehdä, Kanalin ongelmat todennäköisesti pahenevat tulevaisuudessa lietteen kulkeutumisen ja vedenpinnan laskun myötä. Tulevaa kesää ajatellen emme valitettavasti ehdi tekemään toimenpiteitä Kanalin kunnostamiseksi. Toivomme vedenpinnan nousevan sen verran, että pääsemme edes ruohojen niittotöihin, Rauman kunnallistekniikan johtaja Jaakko Aerila sanoo.