Kuljun kylä esittäytyy Lapin löylypäivillä

Kuljun kylä esittäytyy Lapin löylypäivillä sunnuntaina 2.8. Kulje Kuljulle -tapahtumalla. Pieni Kuljun kylä on varhaisinta asuttua seutua Rauman Lapissa. Asutusta siellä on ollut kivikaudesta alkaen.

Tapahtumassa esitellään Kuljuntien varrelta olevia polkuja. Ensimmäisenä kohteena on Alakuljun tila, jossa on mahdollisuus tutustua tilan puutarhaan ja tehdä ostoksia vihannestorilta.

Kun matkaa jatketaan hieman eteenpäin, voi nähdä Yli-Kuljun tilan Ylämaan karjaa laitumella. Seuraava etappi on Lapin Kotiseutumuseoyhdistyksen omistama Hakalan torppa, jonne on koottu esineistöä omavaraistaloudessa asumisesta 1800-luvulta 1950-luvulle asti.

Hakalan Torpan jälkeen on vuorossa Kuljuntien oikealla puolella luonnonsuojelualue Lukkariston ikimetsä. Alueelle on opastetut kierrokset kello 12 ja 14. Oppaana on Jouni Vaimala.

Tien vasemmalla puolella on nähtävillä iso sudenkuoppa. Viimeisenä kohteena on Vuorenpään tilan pihapiiri, jossa järjestetään omantunnon kirppis. Kohteet ovat sunnuntaina avoinna kello 12–16.