Korona peruuttaa ja siirtää Kustaa Hiekka -kulttuuriviikon ohjelmaa: Laitila kuitenkin valaistuu edellisvuosien tapaan

Monet Kustaa Hiekka -kulttuuriviikon tapahtumista siirretään tai peruutetaan kokonaan. Laitilalaisiin rakennuksiin, kuten Kustaa Hiekan Lukutupaan saadaan kuitenkin viikon ajaksi juhlavalaistus. Kuva avajaisista viime vuodelta. Kuva: Tuulia Kujanpää

Vallitsevat koronarajoitukset aiheuttavat useita muutoksia Kustaa Hiekka -kulttuuriviikolle, jonka tapahtumista osa peruuntuu, osa siirretään keväälle ja osa toteutetaan striimattuina.

Lauluyhtye Rajattoman konsertin uusi päivä on 11.4. ja Mars vs Venus-show´n 6.3. Tapahtumat toteutuvat, mikäli koronatilanne sen mahdollistaa. Paikat ja kellonaika säilyvät muuttumattomina ja jo lunastetut liput käyvät sellaisenaan uuteen ajankohtaan.

-Plan B on ollut valmistelussa viime syksystä lähtien ja ryhdyimme jo tuolloin etsimään korvaavia konserttipäiviä, kertoo suunnitteluryhmän puheenjohtaja Jussi Kauranen.

Kokonaan peruuntuvat Kustaan Kalaasit, Talvipuiston avajaiset ,Tulitaideryhmä Flamman esitys, Valosäteitä-konsertti, uimahallitapahtuma ja Liikuntamaa.

Opettajakonsertti, Laitila laulaa-yhteislaulutilaisuus ja Siina&Taikaradion Laulubussi matkustaa -lastenkonsertti toteutetaan livestriimeinä.

Linkit julkaistaan Laitilan kaupungin nettisivuilla että kulttuuriviikon facebook-sivuilla. Tapahtumat ovat vapaasti katsottavissa viikon ajan.

Kuvataiteilija Sanna Halmeen maalausnäyttely Diana on suunnitellusti kirjastossa 24.1.–22.2.

Kulttuuriviikolla laitilalaisia rakennuksia valaistaan edellisvuosien tapaan. Uutta ovat tänä vuonna projisoinnit. Kohteita ovat terveyskeskus, Elämän liekki-veistos sen edustalla sekä Kustaa Hiekan Lukutupa ja Urheilutalon ikkunat.

Valaistukset ja projisoinnut suunnittelee ja toteuttaa Matias Heikkilä Ohjelmanurkka Oy:stä.

Yksi kohde on Sinervonkulman Keskuskadun puoleisten ikkunoiden televisiot, joissa esitetään Varppeen koulun ja Laitilan lukiolaisten tekemä esitys Kustaa Hiekan matkoista.