Kun koti hiljenee

Anna-Sofian (vas.) ja Katja Nivalan välit eivät muuttuneet, vaikka ikävä onkin ollut sen jälkeen, kun tytär muutti viime syksynä liki 500 kilometrin päähän. – Lähteehän moni ulkomaillekin, huomauttaa Katja Nivala. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Koti tuntui viime syksynä hiljaiselta. Liki 500 kilometrin päähän Kuopioon farmasian opintojen perässä muuttanut Anna-Sofia oli ollut perheestä se, joka oli istunut äidin seurana maratonillallisilla perjantai-iltaisin. Yhdessä oli harrastettu ja kuljettu kaupungilla.

– Kun lapset muuttavat kotoa, äidillä ja isällä taitaa olla aluksi miettimisen paikka, että kuinka se muu elämä menikään. Kerran sanoinkin Matille, että tässäkö me nyt kökötämme kahdestaan, Katja Nivala toteaa nyt.

Tunnelma oli erilainen silloin, kun esikoinen Ida-Maria muutti omilleen. Saman kaupungin sisällä kyläilemässä puolin ja toisin on voinut piipahtaa vaikka joka toinen ilta.

"Kun lapset muuttavat kotoa, äidillä ja isällä taitaa olla aluksi miettimisen paikka, että kuinka se muu elämä menikään."

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.